F1-hysteri i Tyskland

SPORTBLADET

HOCKENHEIM, TYSKLAND

Bröderna Schumacher förorsakar total Formel 1-hysteri i Tyskland inför helgens Grand Prix-lopp på Hockenheim-banan.

- Atmosfären här på Hockenheim är inte bara fantastisk, utan vill jag säga unik i Formel 1. Stadion ser ut som en röd sjö, säger Ferrari-föraren Michael Schumacher.

Ingen kan ens föreställa sig vad som kommer att hända om Michael Schumacher vinner på söndag. I så fall den 32-årige tyskens 51:e Grand Prix-seger, och därmed skulle han tangera Alain Prosts rekord om flest segrar genom tiderna.

Men Hockenheim är inte hans turbana. Bara en gång har han vunnit här, 1995 med Benetton. Han har aldrig vunnit, inte ens varit på pole position på Hockenheim med Ferrari.

Krasch på Monza

Schumacher har haft sju pole position i år. Under fredagens inledande träning var han femma efter sin egen stallkompis Rubens Barrichello, som vann på Hockenheim i fjol.

- Nu har vi en bil som är konkurrenskraftig på alla banor. För mig personligen tror jag inte att jag har något speciellt problem med Hockenheim, säger Schumacher.

Tolv av 17 deltävlingar är avverkade i årets VM. Michael Schumacher har vunnit sex av dem, och leder mästerskapet med 37 poäng före David Coulthard (sjua under fredagen). Men "Schumi" kommer till Hockenheim efter en högfartskrasch på Monza.

- Kraschen hindrade fortsatt träning, men i övrigt tror jag inte det kommer att vålla några problem, säger Michael, som bara ådrog sig några blåmärken.

Röd av publik

Lillebror Ralf Schumacher får, trots sina framgångar i år, ursäkta - det är storebror Michael och Ferrari det handlar om på Hockenheim. Ralf var under fredagen "bara" var tia efter en lättare avåkning.

Hela den tyska motorstadion är röd av publik klädda i Ferrari-kläder. Det beräknas att det finns mer än 80 000 röda Schumacher-kepsar här.

Däremot har tyskarna tappat sin tredje F 1-förare, Heinz-Harald Frentzen som i veckan fick sparken från Jordan efter att ha kört 125 Grand Prix-lopp.

- Den anledning som uppgetts motsätter jag mig. Mer vill jag inte säga. Det här blir en domstolssak, säger Heinz-Harald Frentzen som snopet uteblir från sitt hemma-Grand Prix.

TT