Armstrong tog sin fjärde etappseger

SPORTBLADET

Det var Lance Armstrong för hela slanten i dagens tempolopp. Han har visat en lysande form under hela Tour de France och den artonde etappen var inget undantag.

Han vann och tog sin fjärde etappseger, och han gjorde det med god marginal.

Det var under dagens individuella tempolopp, den artonde etappen, som tysken Jan Ullrich hade chansen sätta lite press på Texan-cyklisten Lance Armstrong, vars ledning har varit konstant under den senaste veckan.

Cyklisterna skulle ta sig den 61 kilometer långa sträckan från Montlucon till St Amand Montrond.

Utklassning av Armstrong

Lance Armstrong gjorde ett strålande lopp. Han körde sträckan på en timme, 14 minuter och 16 sekunder och tog därmed sin fjärde etappseger i år, med en genomsnittshastighet på 49,28 kilometer i timmen.

Etappsegern var hans elfte i Tour de France-karriären.

– Jag är i bra form och jag är nog på toppen av min karriär, sa Lance Armstrong efter loppet.

Trots värmen och den fuktiga luften var han 1,24 minuter snabbare i mål än tvåan Igor Gonzalez Galdeano från Spanien och 1,39 snabbare än Jan Ullrich från Tyskland.

– Nu är det inte tråkigt att heta Lance Armstrong, sa amerikanen nöjt.

Historien upprepar sig

Ullrich som varit sedd som Armstrongs värste konkurrent ligger nu 6.44 minuter bakom Armstrong i den totala sammanställningen, när det återstår två etapper. Spanjoren Joseba Beloki knuffade dock ner Andrei Kivilev från Kazakstan från tredjeplatsen.

Trion Armstrong, Ullrich och Beloki är densamma som stod på prispallen förra året och det är ingen omöjlighet att historien upprepar sig i år igen.

Kamp om gröna tröjan

Stuart O'Grady och Erik Zabel fortsatte kampen om den gröna tröjan men O’Grady har fortfarande 11 poängs marginal till Zabel. Men den gröna tröjan är inte lika säker på O’Grady som den gula är fastgjuten på Armstrong. Nu ska mycket till för att Lance Armstrong inte ska ta sin tredje Tour de France-titel.

Lördagens etapp är 149.5-kilometer lång och sträcker sig mellan Orleans till Evry utanför Paris.

Resultat

Heidi Silvander