”Jag vet inte vad min motståndare heter”

Krajnc splittrad efter allt bråk - gör comeback efter tio månader

SPORTBLADET

BERLIN

Armand Krajnc boxas i kväll sin första match på närmare tio månader. Men det är en splittrad före detta världsmästare i mellanvikt som går upp i ringen.

- Matchen tänker jag inte så mycket på. Det är allt runtomkring. Strulet, kontraktet och bråket. Den här motståndaren är bara en bricka i spelet. Jag vet ju inte ens vad han heter.

Motståndaren heter Artur Drinej, en 28-åring från Albanien som boxats sju proffsmatcher och vunnit tre på knockout, förlorat tre och gått en oavgjord.

- Jag har alltid vetat allt om mina motståndare. Nu vet jag inte ens vad han heter. För jag bryr mig inte. Det är farligt när man tänker så, säger Armand Krajnc.

En splittrad boxare kan förlora vilken match som helst. Se på tungviktskungen Lennox Lewis knockoutförlust mot Rahman.

- Albanen ser sin chans och är hungrig precis som jag var när jag var ny. Slår han mig avancerar han rejält på rankingen. Men jag tänker redan på hur jag ska lägga upp den kommande förhandlingen. Jag är inte bara en boxare. Jag är en försäljare. Jag ska sälja mig själv.

Trodde sig ha hittat en lucka

Armand Krajnc och hans rådgivare trodde sig ha hittat en lucka i kontraktet med tyska stallet Universum som innebar att Armand Krajnc skulle kunna boxas för Mogens och Bettina Palles stall i Danmark i stället.

Tyskarna svarade med att stämma Krajnc inför domstol i Danmark och matchen gick till Fredrik Alvarez i stället.

Sin WBO-titel hade Armand Krajnc sagt upp och den vakanta titeln togs av Harry Simon som nu förmodligen måste ge Armand Krajnc chans att ta tillbaka titeln. WBO fattar beslut i nästa vecka.

- Klart att jag ångrar mig mycket men hade jag inte släppt mitt bälte hade jag inte haft den position jag har nu hos Universum. Efter den här fighten, där jag måste bevisa vad jag kan, kan vi snacka om ett bättre avtal än det kontrakt som jag har.

Under schismen upptäckte Universum att det kanske finns pengar att tjäna på Armand Krajnc vilket förklarar varför man satte till så hårda motattacker mot utbrytningsförsöket.

"Man kan inte glömma Krajnc"

- Jag är en världsboxare. Andre eller tredje utmanare till IBF:s världsmästare Felix Trinidad. Man kan inte kasta bort den rankingen. Man kan inte glömma Armand Krajnc.

- Jag kom inte tillbaka med svansen mellan benen. Passade det inte kunde jag lika gärna gå men stallets ägare Kohl skrattade skadeglatt och njöt av situationen när jag kom in på kontoret. Han älskar att få rätt även när han har fel.

Universum har precis slutit ett nytt tv-avtal med ZDF som ger stallet 940 miljoner kronor för sändningsrättigheterna för de kommande fyra åren.

- Tv-pengarna går till Kohl och sen säger han att jag får si och så mycket och det är bra pengar, men jag vet att det inte är bra. Men vad ska jag göra? Jag måste gå in i ringen. Jag måste visa svenska folket, för mig själv.

I kväll måste tankarna på pengar och framtiden försvinna ur skallen. Inne i ringen får inget annat än motståndaren finnas i hans medvetande. Annars kan den strålande karriären med 24 raka proffssegrar få ett abrupt slut.

Har inte förlorat en proffsmatch

Stefan Alfelt