”Jag är tillbaka”

Knock i comebacken - nu siktar Krajnc på hatmatchen

SPORTBLADET

BERLIN

Knockout direkt i comebacken och nu tänker Armand Krajnc nå den absoluta toppen via en trestegsraket:

Först hatmatchen mot Paolo Roberto.

Sen en VM-match mot Harry Simon om WBO-titeln.

Och till sist en riktig kassamatch mot IBF-världsmästaren Felix Trinidad.

Foto: thommy nyhlén
Armand Krajnc obesegrad längst Efter knockoutsegern över Artur Drinaj har Armand Krajnc vunnit 25 raka matcher som proffs, 18 på knockut. George Scott vann 23 innan han förlorade första gången som proffs. Ingemar Johansson vann sina 22 första matcher.

- Jag är tillbaka, säger Armand Krajnc efter att ha knockat sin albanske motståndare Artur Drinaj med en kort snärtig höger efter 1.37 i tredje ronden.

Så långt hade Armand Krajnc inte visat någonting mer än en säker defensiv och ett par pliktskyldiga kroppsslag som gjorde den aggressive motståndaren mör.

- Jag var inte med i ringen. Mina tankar var någon annanstans, säger Armand Krajnc.

Trodde att albanen halkat

Det syntes i timing och fart att han inte boxats match på nästan tio månader men när väl läget uppstod kom den korta högern så snabbt att publiken först trodde att albanen halkat omkull - men när han kom upp igen var det på vacklande ben och med dimmiga ögon.

- Boxning är en konst. Man måste veta och se var man ska träffa. Jag siktade uppe på huvudet. Träffas man där är det slut.

I veckan som kommer bestämmer WBO om Armand Krajnc fortfarande är deras världsmästare i mellanvikt eller om engelsmannen Harry Simon tagit över den.

- För oss spelar det ingen roll om Armand är världsmästare eller utmanare när de två kommer att mötas. Krajnc får samma pengar oavsett vilket för matchen och det är det enda som gäller för en professionell boxare, säger Klaus-Peter Kohl som äger Universum Box Promotion, stallet som Armand Krajnc boxas för.

Även Klaus-Peter Kohl ser helst en match mot Paolo Roberto först.

- Någon gång i september/oktober i Köpenhamn. Men inte i samarbete med Mogens Palle. Jag arbetar endast ihop med seriösa personer, säger han.

Stoppades av kontrakt

Armand Krajnc avsade sig sin WBO-titel i ett försök att bryta med Universum för att i stället boxas för stall Palle men stoppades av det bindande kontrakt han har med Universum. Efter utbrytningsförsöket ser Universum plötsligt möjligheter i sin svenske boxare.

- Slår han Harry Simon har han en stor chans att få boxas mot Felix Trinidad, säger Klaus-Peter Kohl.

Betydligt tuffare i steg två

Att Armand Krajnc ska slå Paolo Roberto förutsätter både han själv och Klaus-Peter Kohl.

Raketens nästa två tänkta steg blir i vilket fall som helst betydligt tuffare.

För då måste Armand Krajnc bevisa att han är den världsboxare han säger sig vara.

Stefan Alfelt