Äntligen en svensk curlingseger

…men sedan blev det förlust igen

SPORTBLADET

SALT LAKE CITY (TT:s utsände) Damlaget med Elisabet Gustafson i spetsen tog den första svenska curlingsegern i Salt Lake City-spelen på tisdagen.

Svenskorna besegrade Storbritannien med 7-4 i gruppspelets andra omgång.

Senare under natten blev det dock förlust med knappa 5-6 mot USA.

Foto: REUTERS
Louise Marmont och Elisabeth Persson sopar mot seger.

Efter förluster för damerna (mot Kanada) och herrarna (USA) under premiärdagen mot nordamerikanskt motstånd kom den efterlängtade segern på tisdagsmorgonen. Och det var damerna som tog den.

Storbritannien stretade dock emot bra i större delen av matchen. Efter åtta omgångar var det oavgjort, 4-4.

- I nionde omgången valde vi att satsa på lite mer offensivt spel, och det lyckades (2-0). Sedan var det bara att hålla undan i sista omgången, sade svenske förbundskaptenen Stefan Hasselborg.

- Alla var väl överens om att vi kan bättre, men det var viktigt att vi fick en seger för självförtroendets skull. Förlusten mot Kanada i måndags (4-5) var lite olycklig. Då gjorde vi en bra match frånsett en omgång och föll på den, säger han.

Den ödesdigra omgången mot Kanada kom i den femte då kanadensiskorna kunde göra 4-0. Kanada räknas som det största hotet mot ett svenskt guld.

Men det blev alltså en förlust även i natt. USA vann mot svenskorna med 6-5 efter att ha avgjort matchen i den allra sista omgången. Svenskorna kvitterade USA:s ledning i nionde och näst sista omgången men det amerikanska laget hade förmånen att ha avgörandet i egna händer i den sista omgången.

De fyra bästa av de tio lagen i gruppspelet går vidare.

TT