Magdas brons blir guld på lördag...

SPORTBLADET

SOLDIER HOLLOW

Det är klart att man kan gnälla på Magdalena Forsberg och säga att det är värdelöst att komma trea igen och bara ta ett sketet brons.

Men jag tror det är sannare att säga att hon i går bäddade för alla tiders svenska tv-drama på lördag klockan 20.00 när jaktstarten startar.

Klarar sig tittarrekorden?

Det är mitt under Bingolotto vill jag minnas.

Och visst kan man väl anse att det här är ett lotteri det också, att ge sig ut i OS-världen och åka skidor i full fart och försöka hinna andas ut så mycket att man kan skjuta prick på 50 meters avstånd - bingo.

Det är ett lotteri, men på lördag handlar det om den ursvenska paradgrenen Att Slå Ur Underläge och där har vi inga övermän i världen. Inte ens norrmän som ändå har en livslång övning.

Magda startar 39 sekunder efter Kati Wilhelm och 25 sekunder efter Uschi Disl - tyskorna som tog guld och silver i går.

Wilhelm skjuter inte fullt igen

Det är rätt långt men absolut inte oslagbart. Wilhelm har aldrig skjutit fullt fyra gånger i rad nånsin, sa Magda i går så det behövs bara en smula av den där känslan man kan få när man startar och är jagad av ett helt koppel.

Det är inte Wilhelms bästa gren.

-Men det är min bästa gren, sa Magda i går och log nästan lika rart som vilken Lasse Kronér som helst.

Wilhelm är jagad av 74 idrottare och en Magdalena Forsberg som fullständigt brinner av lust att ta det där guldet. Avspänd, lite lugn med två brons i fickan. En liten miss från Wilhelm och försprånget är uppätet.

Då kan nog Wilhelm börja prata om bendarr...

Då gäller det för henne att hålla bingobrickan rätt i handen.

Enormt bra åkning av Magda

Annars var loppet i går misstänkt likt 15 kilometersloppet. En liten miss i skjutningen och ett dåligt läge efter straffrundan som Magda klarade ut genom en fantastisk slutrunda. Genom en enorm skidåkning. Som Magda åker nu skulle hon väl utklassa de svenska tjejerna utan bössor. Men det är en annan sak.

Det är skönt att se henne ta ut sig så där så hon nästan kräks på mållinjen. Eftersnacket blev inte så blodigt heller. Hysterin har lagt sig nu och Magda får inte mycket fler frågor från media än de andra.

Stor show på presskonferensen

Även om hon höll stor show på presskonferensen och fick folk att skratta. Sånt är inte så vanligt på presskonferenser, om man säger.

Jag hoppas att läget bakom tyskorna passar Magda perfekt. Efter henne kommer så norskan Liv-Greta Skjelbreid-Poirée och jag skulle gissa att det till slut kommer att stå mellan henne och Magda.

Nu kan svenskan köra helt utan press. Det är skönare att jaga än att vara jagad. Magdalena är inte favorit längre. Det är tyskan. Och enligt grundregeln att svenska favoriter alltid förlorar och svenska underdogs alltid överträffar sig själva så...

Men jag har tippat fel förr.

Nu kan ni gå in i OS-koman igen men ställ klockan på 20.00 lördag kväll. Sorry Kronér. Men då är det Magda-kväll i Sverige.

Då stannar Bingolottoland.

Annars pratades det en del dopning här i OS-byn i går.

Bland svenskarna.

Per Elofssons uttalanden väckte ett visst uppseende bland norrmännen men mest bland svenskarna.

Esterna och österrikarna har länge varit de mest dopningsmisstänkta länderna och vi vet ju att finska hemohesführern Kyrö kom med sina kanylstinna väskor från - Estland.

Elofsson var starkt kritisk

Per Elofsson var också betydligt hårdare i sin kritik i går när tv-kamerorna stängts av. Han vill väl inte bli anklagad för att vara en dålig förlorare men det riskerar han att bli ändå.

Och faktum kvarstår: normal hederlig rättspraxis säger att den som inte är fälld är oskyldig.

Det gäller oss alla.

Även ester. Till och med finnar.