Hammarby och Saik till bandysemifinal

Femte match väntar mellan Falun och Villa

SPORTBLADET

VÄNERSBORG (TT)

En av huvudaspiranterna till SM-guldet i bandy, Hammarby, är klart för semifinal.

Detta sedan stockholmarna besegrat IFK Vänersborg i en mycket jämn och bra slutspelsmatch på Isstadion i Vänersborg på onsdagskvällen.

Sandviken besegrade Edsbyn och är också klart för semifinal, medan Falun och Villa möts i en femte och avgörande kvartsfinalmatch.

Hammarby vann med 4-3 efter 3-2-ledning i paus.

- Jag tror att vi kan ha nytta av fyra hårda matcher mot Vänersborg när vi möter Västerås, som vad jag förstår fick en enklare väg till semi, kommenterade en lättad och mycket nöjd Stefan Karlsson, tränare i Hammarby.

Hammarby fick en smakstart med mål redan efter fem minuter. Målskytt var Mikael Larsson efter hörna.

Matchen stod och vägde

Men backkollegan i Vänersborg, Mattias Nordin, dundrade strax efter in 1-1-bollen, också det på hörna.

Två snabba Jonas Claesson-mål gav gästerna en stadig ledning som dock Ari Holopainen reducerade knappa kvarten före paus.

Samme man kunde sedan kvittera i mitten av den andra halvleken och därefter stod matchen och vägde. Bland annat Ari Holopainen ett friläge men kom för nära målvakten Dennis Gustavsson som kunde rädda.

Knappt 20 minuter före full tid pangade Patrick Sandell in segermålet från 25 meter.

- Just nu känns det oerhört tomt. Vi hade definitivt chansen att få till en femte match i Stockholm på fredag men föll tyvärr lite snöpligt, summerade Vänersborgs tränare Anders Berglund.

Femte match i Falun

Hemma på Ön tog Edsbyn emot Sandviken som innan onsdagens drabbning ledde med 2-1 i matcher. Edsbyn som varit riktigt bra i slutspelsmatcherna kunde dock inte rubba Sandviken den här kvällen. Bortalaget gjorde sin bästa match i kvartsfinalserien, vann med 9-4 och är därmed klart för semifinal. Patrik Rönnkvist gjorde tre mål för Edsbyn och Magnus Muhrén gjorde samma antal för Sandviken, som nu får antingen Villa-Lidköping eller Falun i semifinal.

Villa-Lidköping vann den fjärde matchen mot Falun med 9-6 och kvitterade till 2-2 i matcher. David Karlgren gjorde fyra mål för hemmalaget. På fredag spelas den femte och avgörande matchen i Falun.