Drömstart av Malin Baryard

Felfri i världscupfinalen: Jag är jättenöjd

SPORTBLADET

Malin Baryard och Butterfly Flip fick en kanonstart på världscupfinalen i Leipzig.

Femteplatsen kan bli guld värd.

– Jag vet att jag kan lyckas, säger 27-åringen.

Malin Baryard och Butterfly Flip var ett av de felfria ekipagen, när finalen inleddes med en tidshoppning i går.

Malin klarade rundan på 56.81, knappt två sekunder långsammare än segraren Toni Hassman, Tyskland.

– Det var väldigt, väldigt bra. Jag är jättenöjd. När jag rider fort kan Butterfly Flip bli lite ivrig och då brukar jag bli försiktig och rida långsammare. Men så var det inte i dag. Det gick fort hela tiden. Annars brukar det vara svårt när det ska gå fort. Då får även de som hoppar strålande problem, säger Malin Baryard.

Världscupfinalen, som avgörs på den stora mässan i Leipzig, fortsätter med en 1.60-hoppning i eftermiddag. Den tredje och sista deltävlingen avgörs på söndag.

Hoppar för guld

Då hoppas Malin Baryard ha förvandlat gårdagens femteplats till guld. Hon vet själv att det är möjligt.

– Nu är det bara att försöka hoppa felfritt under de närmaste dagarna, men det kommer inte att bli lätt. Världens bästa ryttare är ju på plats och alla är här för att vinna, säger Malin Baryard.

Men i går bevisade du ju att du är en av dem, en av världens bästa ryttare?

– Absolut. Fast jag tänker inte så. Det kommer att hända mycket i resultatlistorna, men jag vet att jag kan lyckas och går in på banan med stort självförtroende. Det var verkligen skönt att börja så här starkt. Nu behöver jag inte känna mig orolig för att inte klara av det.

39-årige Rolf-Göran Bengtsson, den andre svenske deltagaren i världscupfinalen, rev det sista hindret i tidshoppningen och slutade på fyra fel med sin Pialotta.

Stefan Holm