Scarlet Knight måste ses i verkligheten

"Ett unikum i svensk travsport"

SPORTBLADET

Årets race hittills körs på Åby i morgon. Zerberus, Gigant Neo, Leonardo Bob är undantagshästar. Men Scarlet Knight är ett unikum.

– Det är fasten seat belts som gäller, flinar Stefan ”Tarzan” Melander.

Såklart – det är det väl alltid när man ska flyga?

Och det är väl även ”no smoking” anbefallt, Tarzan, även om du lite lugnt skulle kunna puffa på en cigarr i loppet. I försöket körde du i åttor runt motståndet. Ska du kanske sitta och peta näsan upploppet ner nu?

Scarlet Knight måste ses live, först då fattar man hur han slukar mark, ser motorn. Själv tycker jag att han är oerhört lik sin pappa, Pine Chip, hästen som duellerade på liv död med Copiad i Elitloppet 1994. Pine Chip är utan tvekan det värsta jag sett på en travbana: jag glömmer aldrig hans försöksseger och den efterföljande vansinnesfärden i finalen. Scarlet Knight är alltså lik honom. Ni fattar va?

Tarzan får mer förtroende

Melander sitter även bakom min luring i Drottningens Pokal, V75-2. Staro Sambo (13 procent) är tre skitar hög men bryr sig inte ett smack. Så liten, så ettrig, så bra. Hon får MVG av mig för sättet hon vann sitt försök på, kommer att vara ännu vassare nu och måste bara streckas. Blues Office är klar favorit – visst hon har vettig chans men ni läser väl inte den här spalten för att få reda på vem som är favorit? Streckfavoriter torskar, det har faktiskt hänt.

I Guld kommer han äntligen ut, Mastery. Som jag har väntat. Ända sedan han vann på Solvalla den 27 mars har jag väntat. Då var han ruskig när han blåste runt allt i 11,5-fart sista rundan. Redan då bestämde jag mig för att, enögt och kategoriskt, tro stenhårt på honom i nästa start. Bakspåret är ingen höjdare men jag beordrar spetsfight mellan Herr Jägermeister och Titan Ås. Jag biter ihop och spikar Mastery (28 %).

Twigs Indeed (46 %) känns som ett glödhett tips i V75-1. Han såg otroligt fin ut senast. Spets-och-slut?

Vi som gillar miljoner streckar även Taurus Tattoo (9 %) i samma lopp. Han var strålande bra senast. Samma sak gäller Alv Peacepipe (8 %), sjuk senast, och Chill Acon (11 %): Alfa Romeos fattiga farsa är i sitt livs form.

Helgens tips

Micke Nybrink