Peter Ijeh bakom Malmös storseger

Utklassade Kalmar på hemmaplan

SPORTBLADET

MALMÖ (TT)

Första hemmasegern för Malmö, och dessutom en målrik sådan.

Men 4-0 (1-0) mot Kalmar speglar inte riktigt fördelningen av målchanser. Däremot visade de skillnaden i effektivitet på Malmö stadion på fredagskvällen.

Effektivast var Peter Ijeh som högg till med två mål, båda påpassliga.

Vid 2-0 fångade han upp en retur sedan anfallskamraten Niklas Skoog fått halvträff på bollen.

Och 3-0 sex minuter senare var frukten av en perfekt slagen djupledspassning av danske VM-truppkandidaten Brian Steen Nielsen.

- En underbar passning, den var lätt att göra något av, sa Peter Ijeh.

Han kom rätt i steget och klippte in bollen och blottade sin vita undertröja med en text som hänvisar till ett bibelcitat.

- Ijeh är rörligare i år än han var förra säsongen. Skoog överarbetar sitt spel men kan vi få i gång honom på samma sätt så är de ett intressant anfallspar, sa Malmös tränare Tom Prahl.

Efter två förluster och bara ett mål tillverkat på hemmaplan i Malmö rasslade det till i motståndarens målnät fyra gånger.

Slumpartade mål

Men det var något slumpartat över tre av målen, 1-0, 2-0 och 4-0.

Det första efter sex minuter av Hans Mattisson var ett skott från minst 20 meter, där bollen ändrade riktning på Kalmarförsvararen Jon Björklund.

Vid det andra borde Kalmar-försvaret klarat av att rensa undan bollen.

Sekunden före Jörgen Ohlssons 4-0 hade det känts rätt med en frispark för Kalmar.

Dock, en målmässigt stor seger för Malmö, men spelmässigt fattas mycket.

- Vi spelade rätt så bra fotboll under tjugo minuter. Fast vi kom undan med blotta förskräckelsen före pausen, då det blev många misstag i försvarszonen, sa Tom Prahl.

Ineffektiva

Före Mattissons 1-0 efter sex minuter hade Daniel Mobaeck en jättechans efter en idiotisk passning av Daniel Majstorovic i det egna straffområdet. Men Mobaeck trampade på bollen och föll omkull.

Och i början av andra halvlek drog Kalmar-anfallaren bollen utanför halvöppet mål med en bredsida.

Sett över hela matchen var målchanserna jämt fördelade.

- Resultatet speglar inte det som hände. Men vi är för ineffektiva, i bland är det fortfarande lite superettan över oss. Det är lite surt att skapa hyggligt med chanser och få stryk med fyra mål, sa Kalmars tränare Conny Karlsson.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM