Vådaskottet som räddade oss

Rhodin: Plötsligt jublade alla, det var bara att haka på...

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Karlstad är hemma för Färjestads Thomas Rhodin, men han vill inte åka dit.

Inte än.

Hans 3-2-mål såg till att Tre Kronor stannar i Göteborg.

- Såg faktiskt inte vad som hände. Plötsligt jublade alla och det var bara att haka på, säger han och skrattar.

Foto: SCANPIX
LYCKOTRÄFFEN Thomas Rhodin skickade iväg pucken på chans mot det finska målet - som gick in bakom Jussi Markkanen och betydde 3-2. "Jag blev lika överraskad som alla andra över att den satt", säger Rhodin.

Många suckade på läktaren innan fullträffen. Thomas Rhodin och backkollegan Pierre Hedin hade stora svårigheter i egen zon och var inne på båda de finländska målen.

På några minuter förändrades allt.

Först kom Kristian Huselius kvittering, sedan Thomas Rhodins höstlöv från blålinjen och kort därefter Andreas Johanssons 4-2-puck.

Assisterad av Per-Johan Axelsson och Thomas Rhodin.

"Mitt livs mål så klart"

- Vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag fick pucken. Sprätte bara iväg ett skott och han inte uppfatta vad som hände. Blev lika överraskad som alla andra över att den satt, säger Thomas Rhodin.

Han har definitivt avlossat hårdare skott, men absolut inte mer betydelsefulla.

- Mitt livs mål så klart. Första fullträffen i landslaget var stort, men det här slår allt. Och visst känns det som en liten revansch, vi var lite virriga i egen zon, säger Thomas Rhodin och skrattar.

Belöningen: träffa sonen

Efter matchen fick han ännu en belöning. På hotellrummet väntade flickvännen Tina och lille Jacob, född den 23 april i år.

Bara två veckor gammal, alltså.

- Ska bli jättekul. Vi kom från Karjala Cup den 22:a, Jacob föddes den 23:e och den 24:e åkte vi iväg till Göteborg. Lite dåligt samvete har man allt, men jag hinner ta igen allt i sommar, säger Thomas Rhodin.

Har spelat i Tyskland

Nu väntar Tyskland i kvarten - en hockeynation som Thomas Rhodin känner väl. Han har tre säsonger i Eisbären Berlin bakom sig.

- Det kommer inte att bli en lätt uppgift. Tyskland spelar otroligt disciplinerat och för oss gäller det att ha tålamod. Får vi inte utdelning direkt är det bara att nöta och nöta. Till slut gör vi mål, säger Thomas Rhodin.

- Med andra ord, vi får inte drabbas av panik.

Nej, det gjorde inte Thomas Rhodin heller.

Missarna i första och andra perioden kompenserade han i tredje.

Patrik Thorneus

ARTIKELN HANDLAR OM