- I VM ska vi ha revansch

Stor svensk besvikelse - trots bästa världscupfinalen

SPORTBLADET

Det blev den bästa svenska världscupfinalen någonsin, när Malin Baryard och Rolf-Göran Bengtsson delade sjundeplatsen i Leipzig.

Reaktionen?

Besvikelse, inget annat än besvikelse.

- Vi vill ha revansch i VM. Då ska vi hålla hela vägen, säger Baryard.

Peter Eriksson på Robin Z blev sexa i världscupfinalen i Göteborg 1995. Året därpå blev Malin Baryard och Corrmint sjua efter att ha fått ett wild card till finalen i Genéve.

Framgångarna var så obegripligt stora att ingen ridsportintresserad svensk trodde att det var sant.

Fem år senare avgjordes finalen i Leipzig. För första gången någonsin hade två svenska ryttare kvalificerat sig och de svarade för en insats som folk tidigare inte ens vågat drömma om.

7) Malin Baryard/Butterfly Flip, Sweden.

7) Rolf-Göran Bengtsson/Isovlas Pialotta, Sweden.

En sådan resultatlista ska egentligen framkalla glädjefnatt, men svensk ridsport har nått en nivå där ryttarna bara nöjer sig med topplaceringar.

- Jag är besviken, men det är ett sunt tecken. Vi är inte långt från de allra bästa och ser fram emot VM, säger Malin Baryard.

- Jag hade som mål att bli bland de fem bästa och det hade varit rimligt, men nu blev det ingenting. Det har inte velat sig. När Peter och Malin var sexa och sjua var det fantastiska framgångar, men sporten har utvecklats. I VM vill jag ha revansch. Nu gäller det att ladda om och glömma det här, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Tysken Otto Becker vann världscupfinalen.

Stefan Holm