Hector Cuper till Italien

...då tog Valencia hem den spanska titeln

SPORTBLADET

Som om det inte vore nog för Inters tränare Hector Cuper: Efter tre andraplatser i följd blev hans tidigare lag, Valencia, äntligen spanska ligamästare.

Foto: AP
David Albelda.

Hector Cuper var Italiens store förlorare, när hans Inter gick miste om titeln i Italien.

Laget slutade tvåa. Förstås.

Hector Cuper brukar bli tvåa. Före flytten till Milano tog han Valencia till andra plats i den spanska ligan - tre år i följd.

Men i natt firades det i hans gamla hemstad. Med nye tränaren Rafa Benitez vann Valencia i går sin första mästertitel i ligan sedan 1971. Laget besegrade Malaga på hemmaplan med 2-0 och fick en ointaglig ledning före Real Madrid, inför den sista omgången nästa helg. För mästarnas nye tränare Benitez var det en skön seger, han har varit hårt kritiserad men tog laget till ligaseger efter en het avslutning med seger i sex av sju sista matcherna.

Real Madrid gick miste om en chans att vinna guldet efter en mållös match hemma mot Real Mallorca. Nu måste Figo och de andra storstjärnorna jobba hårt för att inte glida ner på tredje plats i slutomgången, då det krävs minst en poäng mot Deportivo de la Coruña, som skuggar strax nedanför.

Barcelona ordnade den fjärde och sista platsen i Champions League genom att besegra Español med 2-0 på hemmaplan.

Thomas Tynander