”Det är mina bröst – inte Kournikovas”

Domstol stoppar tidning med nakenbilder på modekungens Benettons svärdotter

SPORTBLADET

Den senaste mångmiljonupplagan av herrtidningen Penthouse har stoppats av en amerikansk domstol.

Orsaken: nakenbilderna på den blonda tennisstjärnan Anna Kournikova är i själva verket smygbilder på modekungen Benettons svärdotter.

Foto: AP
INTE PÅ BILDERNA Anna Kournikova har hela tiden förnekat att det är hon på Penthouses toplessbilder.

Judith Soltesz-Benetton, 28, hävdar att tidningen publicerat gamla smygbilder av henne från en badsemester i Florida för sju år sedan.

- Hon är inte särskilt lycklig över att förekomma top-less i Penthouse, säger hennes juridiska ombud, advokat Judd Berstein, i samband med att hon lämnade in stämningsansökningen mot tidningen på måndagen.

Och efter en kort förhandling i en domstol i New York på måndagen, sedan domaren bland annat ingående studerat nakenbilderna, stoppas all vidare distribution av fotografierna.

Uppenbart inte Kournikova"

Det innebär bland annat att juninumret tills vidare tas bort från tidningsställen och att de omdiskuterade bilderna tas bort från Penthouse:s hemsida.

- Det sätt som Penthouse har hanterat det här visar att tidningen egentligen inte bryr sig särskilt mycket om huruvida uppgifterna stämmer, det enda man vill är att sälja lösnummer och driva trafik till sin hemsida, sa domaren Denny Chin, som tillade att det är ”ju är uppenbart att bilderna inte föreställer Kournikova”.

Penthouse:s juridiska ombud, Victor Kovner, säger att tidningen agerat i god tro - något som han ska försöka bevisa när domstolsförhandliongen fortsätter nästa.

Anna Kournikova, 20, har genom sin agent redan förnekat att det är hon som förekommer på bilderna.

Fredrik Rundkvist

ARTIKELN HANDLAR OM