FC Köpenhamn förlorade cupfinalen

Årets första förlust för svensklaget

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

"Svensklaget" FC Köpenhamn åkte på årets första förlust på torsdagen.

I den danska cupfinalen.

Och på söndag väntar guldfinal i ligan.

OB från Odense vann cupfinalen med 2-1 (2-0) inför 28 481 åskådare på Parken i Köpenhamn. Det var det första nederlaget under 2002 för FC Köpenhamn.

- Jag är inte rädd för att det här påverkar moralen inför matchen mot Bröndby. Spelarna har varit så bra under hela säsongen, sade FCK:s svenske tränare Hasse Backe.

- Mycket av matchen avgörs de första tolv minuterna, då de gör två mål.

OB:s chockstart orkade FC Köpenhamn aldrig hämta sig i från. Och det började med ett missförstånd mellan Köpenhamns svenske VM-målvakt Magnus Kihlstedt och försvararen Martin Albrechtsen i 10:e minuten.

- Jag ropade till honom att jag ville ha bollen. Och jag räknar med att han ska täcka den åt mig, men det kommer en fot emellan, sade Kihlstedt, som varit säkerheten själv under den segerrika FC-våren.

Foten var Sören Bergs och bara två minuter senare ökade Dennis Slim på till 2-0 för OB. Köpenhamn spelade upp sig i andra halvlek, men trots en intensiv forcering i slutet blev det bara ett mål genom Christian Lönstrup i 83:e minuten.

Köpenhamn har knappast råd med en ny förlust på söndag. Då tar man emot Bröndby i nästa sista ligaomgången. Lagen står på samma poäng, men Bröndby har bättre målskillnad och en lätt avslutning. I praktiken måste Köpenhamn vinna för att försvara titeln.

- Förlusten i dag betyder inte så mycket, sade Hasse Backe. Vi kan ta med oss andra halvlek från cupfinalen.

TT-Ritzau