Seger igen för Landskrona

Nykomlingen är vårens lag i allsvenskan

SPORTBLADET

LANDSKRONA

Nykomlingen Landskrona är vårens lag i allsvenskan.

3-1 (2-1) mot dittills obesegrade Örgryte förde Landskrona upp i topp av tabellen.

Landskrona är nu ensamt med en nolla i förlustkolumnen.

Och det är ett mycket värdigt ledarlag som står för en positiv och offensiv fotboll. Det höll till och med motståndarna med om.

- Det var en rolig match mellan två spelande lag och jag kan tänka mig att den var i publikens smak, säger Örgrytetränaren Erik Hamrén.

Målfarliga Landskrona har gjort 19 mål på sju matcher - ett strålande facit.

Och på söndagen gjorde laget faktiskt alla fyra målen - mittbacken Magnus Torvaldson stod för Örgrytes kvittering till 1-1.

Målexplosion

Matchen startade med rena målexplosionen:

I nionde minuten 1-0 till Landskrona på straff genom Henrik Nilsson sedan Danijel Milovanovic blivit fälld av Örgrytes mittback Johan Anegrund.

Två minuter senare kom 1-1. Landskronas mittback Magnus Torvaldson nickade bakåt mot målvakten Mats Svensson men det klickade i kommunikationen: Svensson stod längre ut än vad Torvaldson räknat med och bollen seglade in i mål.

I 22:a minuten kom matchens snyggaste mål signerat Daniel Nannskog. Landskronas skyttekung drog till direkt på halvvolley på Danijel Milovanovics nick.

Sedan hade Landskrona genom Milovanovic två jättelägen att avgöra matchen: det första räddade Örgrytes Dick last och vid det andra tillfället sköt Milovanovic utanför.

Ingen utdelning

Nannskog och Milovanovic kom gång på gång bakom Örgrytes backlinje och skapade vassa chanser.

- Det är jobbigt när vi inte får bättre utdelning på våra chanser. Det kändes lite som i matchen mot Norrköping i måndags. 2-1 är en ingen säker ledning, säger Landskronas tränare Jan Jönsson.

Och i andra halvlek tog Örgryte över direkt: en trippelchans två minuter efter paus var nära att resultera. Men efter Örgrytes inledande anstormning kunde Landskrona jobba sig tillbaka i matchen genom sina vassa kontringar.

- Vi var klart bättre i andra halvlek, vi höll ihop laget bättre men vi hade inte den tur som vi haft tidigare, säger Erik Hamrén.

Matchen avgjordes definitivt inte förrän på stopptid då inhopparen Matthias Eklund frispelades och fälldes av Dick Last - straff och rött kort för Last.

- Jag försökte nå bollen och kanske rör honom men han söker straffen, säger Last.

Trist för Last men han fick ett positivt besked efter matchen: han får förmodligen åka till VM som tredjemålvakt. Last är ju reserv på hemmaplan och eftersom FC Köpenhamns målvakt Magnus Kihlstedt skadade sig i danska seriefinalen får Last förmodligen chansen.

- Jag vet inget mer än det ni säger, men det är klart skulle vara kul, säger Last.

TT