Hammarby chanslöst mot IFK Göteborg

Linderoth: Vi ska vända på det här

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

Hammarby har mycket att grubbla på under VM-uppehållet.

En seger på sju allsvenska matcher. Mer har de svenska mästarna inte klarat.

- Det är 19 matcher kvar. Vi ska vända på det här, sade tränaren Anders Linderoth efter 1-3 (1-2) mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Fast då vill det till att laget får bättre säkerhet i spelet än vad man visade i inledningen i Göteborg.

Hammarby hade placerat Kennedy Bakircioglü i en ensam offensiv roll mellan mittfält och anfall. Tanken var att han skulle skapa press och spets framåt.

Men så blev det först efterhand, och då var det redan för sent.

IFK Göteborg, som satt mittfältaren Mikael Sandklef på vänsterbacken, tryckte på bra längs kanterna och fick ganska snabbt utdelning med 1-0.

- Lite av en slump, tyckte Linderoth.

- Ett snyggt mål, men ändå...

Sandklef klockren

Det var just nyblivne backen Sandklef som spräckte nollan. Först sköt han en gång efter att bollen rensats undan på en hörna. Det blev retur för Sandklef en bra bit utanför straffområdet och den här gången blev träffen klockren.

Ante Covic, som gjorde allsvensk debut för Hammarby, hade inte en chans att nå bollen i krysset.

En stund senare var det 2-0, än en gång efter en fast situation. Jimmy Svensson slog en frispark, Sebastian Henriksson nickskarvade och Tomas Rosenkvist kunde nicka i mål helt omarkerad.

- Vi hade pratat om precis det här läget i förväg, och lik förbannat blir det mål, sade Linderoth med ett irritationens darr på stämman.

Göteborg, som haft mängder av chanser i sina senaste matcher men utan att kunna göra mycket av dem, hade plötsligt bra utdelning och bra grepp om matchen.

- Vi har haft 8-12 målchanser per match de senaste omgångarna och gjort i snitt ett mål per gång, sade IFK-tränaren Stefan Lundin, nöjd och glad över att det plötsligt blev tre mål framåt i en och samma match.

Draget att sätta Sandklef på vänsterbacken var han också belåten med.

- Sandklef var en sensation, sade Lundin.

- Han har bra teknik och kan klara sig även när läget är trängt.

''Vi ska vända''

För Hammarby var IFK:s andra mål signalen till ännu hårdare offensiv och via Kennedy Bakircioglü fick man också in en reducering före paus men så fick Tomas Rosenqvist ett läge tio minuter efter vilan och så var det 3-1 och i praktiken slut.

- Efter det är det inget att snacka om, Göteborg vann rättvist, sade Anders Linderoth som också har helt klart för sig vad som ska bli resultatet av nysatsningen efter VM-uppehållet.

- Vi måste bli mycket bättre. Tro mig, vi ska vända på det här.

Christer Jönsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM