”Jag är väldigt bedrövad och ledsen”

Milds skada visade sig vara svårare än väntat

SPORTBLADET

Håkan Mild är definitivt borta från fotbolls-VM. Han lämnade den svenska truppen under onsdagskvällen.

Ersätter gör Pontus Farnerud, 22, proffs i Monaco.

Foto: AP
Håkan Mild jublar efter sitt mål mot England förra året. Den bilden får vi inte se från VM i sommar.

Håkan Mild ådrog sig en bristning under intermatchen på Råsunda i tisdags. En magnetröntgen visade att skada var svårare än förväntat.

- Håkan har fått en bristning på höger hälsena. Normalt tar en sådan skada 4-6 veckor att rehabilitera, vilket tyvärr innebär att han inte är aktuell för spel. När vi väl satt med alla fakta och VM-spel var uteslutet var det lika bra att ta beslutet direkt, sa landslagsläkaren Magnus Forssblad i ett pressmeddelande.

Håkan Mild har varit skadedrabbad hela den här säsongen. Han har bara spelat åtta matcher för sin proffsklubb Wimbledon och opererade sina ljumskar så sent som i mars.

- Jag har slitit hårt för att komma hit, så det är klart jag är väldigt bedrövad och ledsen. Nu får jag åka hem och ta det lugnt istället, se VM på TV. Jag kan bara önska hela landslaget lycka till i VM, säger Håkan Mild.

Ordinarie i Monaco

- Håkan är en viktig spelare för oss på alla sätt, eftersom han alltid ger allt för laget i alla lägen. Men allra mest lider vi för Håkans personliga del, som han har arbetat för att komma med, kommenterade förbundskapten Lars Lagerbäck.

I stället för Mild kallas nu med omedelbar verkan Monacoproffset Pontus Farnerud in.

- Pontus har övertygat de gånger han har varit med i landslaget, och han har varit ordinarie en längre tid i Monaco. En duktig spelare som kan överraska, och som kan spela såväl defensivt som offensivt på mittfältet.

Dessutom en av de spelare vi tror på inför framtiden, kommenterade Tommy Söderberg det beslutet.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM