Ny storseger för Sverige i VM

18-1 mot Tyskland - största blågula mästerskapsvinsten genom tiderna

SPORTBLADET

46-3 på tre gruppspelsmatcher i VM.

Går det att ta den internationella innebandyn på allvar?

- Jag är själv förvånad över de stora siffrorna, säger förbundskaptenen Peter Kokocha.

15-2 mot Danmark och 13-0 mot Norge följdes upp av 18-1 - den största svenska segern i ett mästerskap hittills - mot Tyskland. Sverige vann såklart sin grupp i VM och frågan är om blågult någon gång varit så här överlägset?

- Det finns en stor skillnad jämfört med tidigare. Nu går vi in mot de sämre lagen och försöker spela taktiskt och effektivt. Under några år körde vi fast och spelade runt bollen i evighet i stället för att gå på avslutning. Nu söker vi mål hela tiden, säger svenske förbundskaptenen Peter Kokocha.

Är dessa utklassningsmatcher verkligen bra för innebandyn?

- Jag förstår hur snacket går och enligt somliga finns det aldrig något som är bra för innebandyn. Om Tre Kronor vinner med 8-0 mot Slovenien är det stor show, men innebandyn behandlas inte på samma sätt. Det tycker jag är lite konstigt.

Peter Kokocha är också förbryllad över hur motståndarna har uppträtt i matcherna mot Sverige. Såväl Danmark (som det bara blev 3-2 mot i förra VM-turneringen) som Norge spelade extremt defensivt. Båda våra nordiska grannar ser ut att ha tappat både mark och gnista.

Sverige i lättare gruppen

- Det måste vara mer utvecklande för dem att satsa mer offensivt. Jag tror inte att vi hade gjort fler mål om de hade vågat anfalla lite mer. 15 och 13 är liksom max, och jag kan inte se vad de skulle förlora på det, säger Kokocha och fortsätter:

- Sedan får vi inte glömma att vår grupp är betydligt svagare än den andra. Finland, Schweiz och Tjeckien är tre riktigt bra lag och Lettland är mycket starkare än Tyskland.

Det svenska landslaget får nu två spellediga dagar innan just Lettland väntar i kvartsfinalen på torsdag.

TT