Anna Lindberg tvingades till operation

”Läkarna bedömde att det var det bästa för henne”

SPORTBLADET

I söndags ramlade simhopperskan Anna Lindberg så olyckligt att hennes knäskål vred ur led.

På tisdagskvällen tvingades hon till operation på Karlskoga lasarett.

- Läkarna bedömde att det var det bästa för henne, säger Annas pappa Mathz Lindberg.

Det var när Anna skulle kliva upp på sin cykel, som olyckan var framme. Hon tappade balansen och föll så illa att knäskålen vreds ur led. Med stora smärtor transporterades simhopparstjärnan i ambulans till Karlskoga lasarett. Hon fick lämna sjukhuset efter en första undersökning.

På tisdagen gjorde läkaren Christer Lundgren en magnetröntgen av det skadade knät.

- Anna har skadat den muskel som håller knäskålen på plats. Christer tillsammans med ytterligare läkare gjorde bedömningen att det var bäst att operera, berättar Mathz Lindberg för TT.

- Även Anna tyckte att det var bäst att operera för att skadan skulle läka så snabbt som möjligt.

Tre läkare medverkade vid operationen, skriver SVT:s text-tv.

I slutet av juli avgörs EM i Berlin och Anna Lindberg kommer att missa sommarens stora mästerskap. Hon kommer troligen också att missa resten av säsongen.

Anna Lindberg, 20, var precis hemkommen från en lyckosam tävlingsturné i Amerika. Hon tog sin första seger i en Grand Prix-tävling i Juarez City i Mexiko för en dryg vecka sedan på 3-meterssvikten. Veckan innan blev hon tvåa i GP-serien bakom kinesiskan Wu Minxia i Coral Springs, Florida.

- Hon har varit väldigt besviken efter olyckan och inte mått bra. Hon har ju tränat så hårt med sin nya serie och så händer det här.

- Men som förälder ser man saken lite annorlunda och för oss är det viktigaste att hon blir helt bra igen, säger Mathz Lindberg.

TT