Tjeck blir AIK:s nye tränare

Dusan Uhrin tar över efter Peter Larsson

SPORTBLADET

Tjecken Dusan Uhrin blir ny tränare i AIK efter Peter Larsson.

Uhrin kommer att leda AIK denna säsong och nästa - till att börja med.

Dusan Uhrin blir AIK:s tredje tränare i år. Tjecken har en tung meritlista med bland annat en EM-final och semifinal i Champions League.

Uhrin har en imponerande meritlista som tränare. Bland annat förde han Tjeckien till EM-final 1996 och Sparta Prag till semifinal i Champions League och kvartsfinal i Cupvinnarcupen.

Uhrin har utsetts till årets tränare i Tjeckien fem gånger. Närmast kommer han från jobbet som förbundskapten för Kuwait. 59-åringen har även tränat Cyperns och Algeriets landslag.

Åslund: Vi är mycket glada

- Vi är mycket glada över att ha lyckats knyta till oss en så dokumenterat duktig tränare, säger AIK:s vd Sanny Åslund till AIK.se.

Uhrin börjar sitt nya jobb 6 juni, då spelarna är tillbaka från semester och förberedelserna inför andra halvan av säsongen inleds med ett träningsläger i Vimmerby.

Tidigare i år har både Peter Larsson och Olle Nordin klivit av jobbet som tränare för AIK.

Nordin: Inga kommentarer

Larsson slutade efter lagets svaga inledning på säsongen, bara sex poäng på sju matcher i allsvenskan.

Nordin blev sjukskriven i våras efter att ha fått diagnosen utbrändhet, men har nu sagt sig vara redo att ta över rodret i AIK igen - något klubbledningen avvisat.

- I går blev jag kontaktad av Sanny Åslund och vi ska träffas snart. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Nordin till SVT Text.

Anders Bäckström