”Vi kommer göra allt för att vinna”

Klabbe Nylöf skriver exklusivt för aftonbladet.se

SPORTBLADET

Ett mycket tight leg. ASSA ABLOY leder Volvo-flottan mot Göteborg. Det var inget som kändes särkilt självklart efter vår ruskigt klantiga

start.

Klabbe Nylöf.

Hade det varit en av många bra starter så skulle jag nog uttrycka mig på ett annat sätt, men vi har faktiskt varit riktigt kassa på att starta under hela racet! Starten ur La Rochelle kändes det tydligt på många att det var spänning i luften. Jag funderade mycket på varför.

Nu vet jag varför. Att fastna i lä startbojen är inte så bra. Det är tur att vi har Jason och Richard ombord som kastar sig i det iskalla vattnet med glädje och lyckas ta bort linan som lindats runt köl och roder.

Det känns i varje fall som vi har bjudits på goda möjligheter att komma tillbaka på banan igen. Och stundtals har vi haft mycket bra och jättekämpig segling.

Den första natten blåste det mycket och var mycket vått ? vattnet forsade över däck. Massor av segelbyten hela tiden.

Vi lyckades segla ikapp hela flottan och rundade den nordvästra udden av

Frankrike som 5e båt, tätt bakom SEB och illbruck. Sedan har vi gått riktigt bra och vi har legat i täten så gått som hela etappen!

Intensivt race

Seglingen upp i Engelska Kanalen och Nordsjän har varit tät och intensiv.

Det har inte blivit så mycket sömn, men vad gör det? Det är bara ett par dygn kvar och det kommer att finnas gott om tid att sova ner det här är över.

Jag tror att om man inte ger gärnet nu så kommer man inte förlåta sig efter racet. Vi kommer att göra allt vi bara kan för att vinna. Jag ser väldigt mycket fram emot att få gå i mål i Göteborg. Det skulle inte sitta helt fel med en mycket tydlig podiumplacering. Vi leder nu men det är fortfarande en liten knepig bit kvar att segla. Det mesta kan hända.

ASSA ABLOY längtar hem till sin hemmahamn och vi låter henne göra jobbet som vanligt.

Hon är van vid tuffa tag och brukar oftast klara sig bättre en sin slitna besättning.

Go ASSA ABLOY Go!

Klabbe

Klabbe Nylöf