Freddie spelar till vänster - och Turbo till höger

SPORTBLADET

MIYAZAKI

Tycker nog att såväl den svenska regeringen som det svenska kungahuset får skärpa sig.

I går berättade David Beckham att han fått en krya-på-dej-hälsning från drottning Elisabeth, och för några veckor sedan gjorde premiärminister Tony Blair ett uttalande om något för England så viktigt som det andra av de fem mellanfotsbenen i Beckhams vänsterfot.

Vad gör man då i Sverige?

Vad gör vi för Fredrik Ljungberg?

Skickar Ulrica Messing till Tokyo"

Inget ont om vår idrottsminister - hon är ju faktiskt från Hofors" - men nog verkar det vara lite olika hetta i engagemanget i England och i Sverige inför VM-matchen på söndag i Saitama, en förstad några mil norr om Tokyo.

På Saitamaguvernörens mottagning i morgon kommer minister Messing förresten att få träffa självaste Helgonet, Roger Moore, och dennes sedan i mars lagvigda hustru Christina.

De båda träffades 1995 som grannar i Saint Paul de Vence på Franska Rivieran.

Roger Moore, 74, är gift för fjärde gången - "Kiki", 61, för tredje. Senast änka efter den danske industrimagnaten Ole Tholstrup, som 1991 dog i hjärtinfarkt, och av Moores tredje hustru, Luisa Mattioli, beskriven som "inte lammkött längre, ett häftplåster som klarat av två äkta män och tre ansiktslyftningar".

Men för tusan! Ge dej nu, Sandlin! Sportbladet är väl ingen skvallertidning heller"

Ingen fara, men det är nu det pikanta kommer: Helgonets nya fru kommer nämligen ursprungligen från Sven-Göran Erikssons Torsby!

- Så min fru kommer att vara lycklig hur det än går på söndag, eftersom hon både hejar på Sverige och på Sven, säger Roger Moore till BBC.

Vem lirar till höger?

Jo, världen är stundom märkvärdigt liten - men så liten att såväl Magnus Svensson som Andreas Andersson som Niclas Alexandersson skulle få plats på det svenska högermittfältet på söndag är den inte.

Ingenting är sagt officiellt än (blir det heller inte förrän en timme före avspark), och vad som hände på träningen i morse klockan 03 har jag ingen aning om, när jag skriver detta.

Men vad jag kan förstå är enda frågetecknet just vem som på högerkanten ska komplettera det svenska mittfält som i övrigt består av Fredrik Ljungberg, Anders Svensson och Tobias Linderoth.

Magnus Svensson? Eller Andreas Andersson? Eller Niclas Alexandersson?

Jag tror, att det är den exakta rangordningen

i dag.

"Alex" var länge nummer ett på denna plats men efter en rad dåliga matcher och totalt misslyckade skott ur fina lägen, så har han rasat i rankingen.

"Turbo", av Lasse Lagerbäck ofta omtalad som "Sveriges mest underskattade spelare", var garanterat mannen för den här positionen innan han var tvungen att stiga av med värkande fot redan efter en kvart mot Japan i söndags.

Andreas är egentligen uttagen som forward men spelade på mittfältet, både till höger och vänster, i den senaste öppna träning vi fått bevista här i Miyazaki.

Det var i onsdags, och det första mittfältet såg riktigt spännande ut, innan Ljungberg trippade av med ömmande höft: Andreas - Linderoth - Anders Svensson - Ljungberg.

Lärde mig kinesiska

Faktiskt gav det lite vibrationer av nånting man sett tidigare, Söderberg och Lagerbäcks första tävlingsmatch:

England hemma 5 september 1998, 2-1, då Andreas i sista stund kastades in på höger mitt i stället för Pär Zetterberg, som drabbats av insulinchock.

Ljungberg spelade till vänster, i mitten Johan Mjällby och Stefan Schwarz, och den minnesgode erinrar sig att det var just Andreas som sprang in 1-1-kvitteringen.

Till sist, det är bra att kunna språk när man är i en främmande världsdel som Asien.

Av Celtic-supportrar har jag därför nu lärt mej vad "England kommer att vinna VM" heter.

Inte på japanska, inte på koreanska, men på kinesiska:

- No Fu Kin Wai!

Tack för i dag.

Trolig startelva

Lasse Sandlin