”Bara” oavgjort för Norrköping

Peter Markstedt räddade poäng åt Hammarby

SPORTBLADET

NORRKÖPING

IFK Norrköpings problem på hemmaplan fortsätter.

I det så viktiga bottenmötet med Hammarby IF fick östgötarna nöja sig med 1-1 trots ett bastant spelövertag under den första halvleken.

Det var två lag med bekymmer som möttes på Idrottsparkens soldränkta gräsmatta.

Hemmalaget har förtvivlat svårt att göra mål och att vinna på hemmaplan medan gästernas bekymmer är, och har varit hela säsongen, försvarsspelet. Det var likadant på lördagskvällen.

- Ja, ni har hört det förr. I den första halvleken gjorde vi det mesta rätt utan att kunna sätta pricken över i:et, sade en bekymrad Håkan Ericson, IFK-tränaren.

Före paus spelade IFK mycket bra, men ribban och ett par svettiga räddningar av Hammarbys målvakt, Ante Covic, stoppade laget från fler mål än det enda som mittbacken Fredrik Bild nickade in efter en halvtimme.

- De första 45 minuterna var väldigt tuffa för oss. Vi agerade oerhört tamt och får vara glada att vi inte fick fler mål emot oss, sade Anders Linderoth, Hammarbytränaren.

Han trodde att det pågående Champions League-kvalet mot Partizan Belgrad möjligen satt i spelarnas huvud och ben.

- Urladdningen från onsdagsmatchen kanske spelade in, men vi kom bättre in i matchen efter paus. Då kämpade vi mer, vann fler dueller och fick ett psykologiskt viktigt mål, sade Anders Linderoth.

Utan att direkt glänsa var det Hammarby som tog kommandot samtidigt som Norrköping inte alls stod att känna igen från den första halvleken. Som så ofta hade "Peking" svårt att prestera bra fotboll i en hel match.

- Framförallt var det vårt anfallsspel som brast, vi hade oerhört svårt att slå de rätta bollarna på den sista tredjedelen av planen. Vi är väldigt besvikna att vi inte lyckades vinna den här matchen, summerade tränaren Håkan Ericson.

IFK hade behövt tre poäng för att inte halka efter än mer i den allsvenska bottenstriden. Laget får hoppas på den förre finske A-landslagsmannen Antti Sumiala, närmast från Yozgatspor i Turkiet, som har skrivit på ett kontrakt med Norrköping.

- Det enda som återstår är att vi ska få klartecken från det turkiska förbundet, berättade Håkan Ericson som räknar med Sumiala på topp mot Kalmar FF om en dryg vecka.

För Hammarby krävs det bättre takter om äventyret till Belgrad den kommande veckan ska sluta lyckligt.

- Vi kan ändå ta med oss några positiva bitar dit, men allsvenskan är ändå det primära för oss just nu, sade Anders Linderoth, som var den tränare som var mest nöjd med den delade potten på Idrottsparken.

TT