Rädslan borta - ännu en medalj för Emma

EM gav tre medaljer

SPORTBLADET

BERLIN

Även ett brons duger bra åt en guldtjej.

Efter två EM-guld blev det brons på 200 m bröst för Emma Igelström.

- Jag är väldigt nöjd. Jag har alltid varit rädd för 200 m, men nu är den rädslan borta, sade hon.

Igelströms genombrott som långbanesimmare har blivit som en dröm.

Guld, guld och brons.

- Detta är det största som jag har varit med om i livet. Okej, fråga mig igen när jag har gift mig eller skaffat barn, men nu lever jag för idrotten och simningen. Förhoppningsvis kan OS-veckan i Aten om två år mäta sig med det här, sade hon.

En bonus

Bronset kom dagen efter guldet på 50 m bröst då hon dessutom fick simma försök och semifinal på 200 m.

Hur orkade du ladda om?

- Jag kände mig avslappnad hela dagen. Jag tänkte att det jag gör i kväll är bara en bonus. Men nu börjar det kännas i kropp och huvud att jag gjort nio lopp.

Igelström var bra med i loppet och låg tvåa efter 150 meter. Till slut tröt orken och bara 16 år gamla Mirna Jukic, Österrike, tog hem guldet på 2.25,83 före tvåan Anne Poleska, Tyskland, som hade 2.27,37. Igelström var slagen med 24 hundradelar av silvertyskan.

- Jag kände vid 150 meter att jag gått ut hårt. Sista 25 tog jag slut. Jag visste att min chans var att gå ut hårt. I dag höll jag inte, men det gör jag nästa år, sade hon.

Första året

Det här är första året som Igelström satsat riktigt ordentligt på 200 m. Så hon lär sig fortfarande.

- Jag är väldigt nöjd med Emma. I dag kämpade hon hem en medalj. Det märktes att hon var sliten, hon simmade segt i början och hade för låg frekvens och låg för djupt i vattnet. Annars hade hon simmat ännu snabbare, sade förbundskaptenen Hasse Bergqvist.

Riktigt ännu kan dock inte Igelström slappna av och njuta av sin enastående EM-vecka. På söndagen är det två nya lopp. Försök och final i lagkappen 4x100 m medley.

Men sedan blir det välförtjänt semester för guld-Emma.

Göran Sundberg/TT