Öis – inte bara brassar

Daniel Lohm tvåmålsskytt mot Kalmar

SPORTBLADET

KALMAR (TT)

Örgrytes inhoppare Daniel Lohm fikade först med forna lagkamraten Patrik Elmander. Sedan bjöd han på både påtår och tretår när Kalmar FF besegrades med 3-1 (0-0).

Kalmar FF på bortaplan, enligt tränaren Erik Hamrén på förhand en av årets svåraste matcher, hade efter slutsignalen renderat i tre nya poäng till serieledaren. I ett Örgryte synonymt med brasilianska matchhjältar, var det dock en oväntad sådan som höll hov för pressuppbådet i Fredriksskans spelargång.

– Jag sätter väl två-tre mot Hammarby på lördag om det går att beställa, skrattade Daniel Lohm.

Angeredssonen Daniel Lohm fick värma bänk fram till den 72:a matchminuten, då han bytte av en för dagen pigg barndomskamrat Jeffrey Aubynn, som sprungit sig trött och fått känningar i vaden. Bara åtta minuter senare var han tvåmålsskytt - och tackade Aubynn för målen.

– Han hade ju brutit ner deras högerkant hela matchen...

– Vi var bara fem-sex år när vi började spela ihop i Marieholm. Vi gjorde också en A-lagssäsong ihop med i Gunnilse innan han försvann till Bayern München, fortsatte Lohm.

Dubbelt upp

Själv gick han från Gunnilse till Örgryte inför säsongen 1999, och trots många inhopp och matcher från start stod han fram till på onsdagskvällen på ett mål i det allsvenska målprotokollet.

– En frispark borta mot Norrköping för två år sedan, minns Lohm.

Tillsammans med lagkamraterna David Marek, Atli Thorarinsson och Markus Johannesson, laddade han för matchen med att fika med Patrik Elmander - ÖIS:aren som lånats ut till Kalmar FF resten av säsongen.

Det var också Elmander som var närmast att bjuda igen, med en lurig utsida redan i den åttonde minuten. Distansskottet tog dock i stolpen och efter en öppen första halvlek, som lika gärna kunde slutat 2-2, stannade paussiffrorna vid 0-0.

Sedan var det Örgryte för hela pengen.

Paulhinho visade vägen

En halvskadad Afonso var ett frågetecken före matchstart och byttes ut i den 70:e minuten efter att ha missat två klara chanser. Samtidigt fylldes luckan i mittförsvaret efter skadade Valter Thomas Jr och mittbackskollegan Johan Anegrund, förtjänstfullt upp av vikarierande Mikael Björkkvist och Atli Thorarinsson. Men visst var som brukligt en brasse, Paulhinho, som visade vägen.

Efter att omarkerad ha nickat in 1-0 på Jeffrey Aubynns svepande högerinlägg i den 64:e minuten, var Kalmar FF ett slaget lag.

– Vi spelade bra i första halvlek och hade ett litet övertag tycker jag. I andra kom vi ut som ett helt annat lag och blir omedvetet passiva, analyserade Patrik Elmander.

KFF-reduceringen kom först på den straff, som Håkan Lindqvist på tilläggstid dundrade in.

TT