Kronberg ”bara” sjua i finalen

13,63 i sjätte raka mästerskapsfinalen

SPORTBLADET

MÜNCHEN

Det var sjätte raka mästerskapsfinalen för häcklöparen Robert Kronberg.

Men ännu en gång blev han utan medalj.

Kronberg blev sjua med mediokra 13,63.

Världsrekordhållaren Colin Jackson vann på säsongsbästa i Europa, 13,11. Den 35-årige britten tog därmed sitt fjärde raka EM-guld på 110 meter häck.

Robert Kronberg har varit i alla mästerskapsfinaler i korta häcken på 2000-talet - inne-EM 2000 och 2002, inne-VM 2001, OS 2000, VM 2001 och EM 2002. Och han har haft alla placeringar mellan fyra och åtta.

- Jag kom hit för att ta en medalj. Men så blev försöket mitt sämsta lopp nånsin, säger han om 13,66 som med nöd och näppe gav honom en semifinalplats.

I semifinalen på lördagen blev det 13,53 och han hade sjunde tid inför finalen.

- Jag laddade upp fel inför EM, det förstår jag nu. Jag hade varit ute och tävlat mycket och var sliten i skallen. Därför la jag uppladdningen inför EM hemma i Sverige, där jag sprang några småtävlingar. Jag skulle ha tävlat mot bättre motstånd inser jag nu. Jag hade inte det allra bästa självförtroendet när jag kom hit, säger Robert Kronberg.

Det var ändå medalj han hade i huvudet inför finalen.

- Jag chansade, jag visste att om jag kunde göra ett topplopp så hade jag medaljchans. Men så slog jag i flera häckar och då var det kört.

- Men jag visar i alla fall att jag är en mästerskapslöpare - jag gick ju till final. Att bli sjua är inte kul, men ändå godkänt.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM