Joachim Karlsson räddade poäng åt ÖIS

Hammarby kontrollerade matchen - i 78 minuter

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Örgryte biter sig fast i den allsvenska toppen genom att vägra förlora, även om spelet sviktar.

I lördagens hemmamöte mot Hammarby räddade en sen kvittering 1-1, poäng till ÖIS.

- Jag är glad över att killarna orkade trots det tuffa programmet den senaste tiden och nöjd med en poäng mot serieledarna borta, säger Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Och det kanske han ska vara sett till den sista kvarten då Öis pressade hårt för ett vinstmål. Men innan dess var det Hammarbys match.

Örgryte fick inte alls till det och Hammarby tilläts föra spelet i första halvlek.

- Vi tar inte det där sista steget och går inte in i närkamperna i första, säger Erik Hamrén, tränare i Öis.

Hammarby vassast

Av de få målchanser som bjöds var det också Hammarby som stod för de vassaste.

Som i 23:e minuten när Mikael Andersson efter en hörna fick fritt läge framför mål. Han bredsidade dock volleyn rakt på Dick Last i Öis-målet. Men han skulle få en chans till.

Efter några halvchanser tog bortalaget ledningen i 37:e minuten när Öis mittback Atli Thorarinsson i en misslyckad rensning nickade ned bollen framför fötterna på Andersson som denna gång passerade Last med ett distinkt skott.

I inledningen av andra var det fortsatt gästerna som förde spelet. Öis hade problem i anfallsspelet. Lårskadade succébrasilianaren Afonso Alves saknades oerhört. Nu fick den andre succébrassen, Paulhinho Guará, kampera ihop med Christian Hemberg och det fungerade mindre bra.

Inbytte Karlsson räddade poäng

Joachim Karlsson kom in istället för Hemberg och han ställde till mycket problem för Hammarbyförsvaret med sin tuffa, riviga spelstil. I 78:e minuten fälldes han en bit utanför Hammarbys straffområde. Frisparken slog Jeffrey Aubynn in framför mål och där dök Karlsson upp med skallen och knoppade in kvitteringen.

Fem minuter senare fick Hammarby mittbacken Johan Andersson utvisad när han efter en duell med Karlsson slog till honom i ansiktet. Mycket fult och onödigt.

Öis var nu på gång och i kraft av en man mer pressade hemmalaget hårt på slutet, dock utan att skapa någon riktigt vass chans.

- Vi får få målchanser eftersom de spelar tätt bakåt, men det får vi räkna med som serieledare, menar Erik Hamrén.

- Felet idag är att de tar ledningen, annars tror jag att vi hade vunnit till slut.

Resultatet speglar väl säsongen hittills för de båda lagen. Örgryte vägrar förlora även om spelet sviktar, Hammarby vinner inte även om de för matchen.

Jerker Edgren/TT

ARTIKELN HANDLAR OM