Örebro trivs bäst hemma

Sjätte raka segern

SPORTBLADET

ÖREBRO

Eyravallen är Örebro SK:s tyngsta vapen i den allsvenska fotbollen. Sjätte raka segern på hemmaarenan kom mot IFK Göteborg med 2-0 (0-0).

-En skön känsla att vi är så starka här, säger ÖSK-tränaren Mats Jingblad efter en ny trepoängare.

I torsdags gjorde Örebro en riktig plattmatch borta mot Landskrona (1-3).

På söndagen var man tillbaka där man trivs bäst - på Eyravallen där laget vunnit sex av sju matcher den här säsongen.

Ett facit, som enligt tränaren Mats Jingblad, ger Örebro ett mentalt övertag.

- Det blir dubbel effekt. Vi vet att vi är starka här och jag tror också att motståndarna känner det. Jag tror att det kan ge oss några extra poäng under hösten, menar Jingblad.

Bästa spelet i år

Örebro inledde riktigt piggt då man gång på gång rullade upp Göteborgs backlinje.

- Den perioden är bland det bästa vi presterat i år, men tyvärr så lyckades vi inte riktigt med den sista passningen, kommenterar Mats Jingblad.

Blåvitt kom dock tillbaka och tryckte på sista halvtimmen innan halvtid.

- Vi skapade en hel del heta chanser, men precis som tidigare har vi problem med målskyttet, suckar IFK-tränaren Stefan Lundin, som kanske framför allt tänker på när Jon Inge Höiland fick drömläge mitt i straffområdet.

Mål blev det däremot efter paus. Två stycken, och det var Örebro som gjorde dem.

Först slog Johan Wallinder till, spelaren som lämnat kylan i Djurgården och på nytt gjort succé hemma i Örebro.

Helt omarkerad i straffområdet fick Wallinder bra träff med huvudet, Bengt Andersson gjorde en kanonräddning, men på returen kunde Örebro-anfallaren trycka in 1-0.

- Det var en riktig strumprullare, men får man bra träff där så tror jag att han tar den, flinar Wallinder, som nu gjort två mål på tre matcher i ÖSK-tröjan.

Kontraktsbråk

2-0 kom knappt 20 minuter senare när Blåvitts högerback Mikael Antonsson slarvade vid kortlinjen och Mikael Steen kunde få in bollen i straffområdet där kanadensaren Christopher Pozniak sköt sitt första allsvenska mål någonsin.

Efter det var IFK Göteborg ett slaget lag. Försöket att flytta upp Magnus Erlingmark som forward var fullständigt fruktlöst och det forna storlaget tappar nu mark till lagen i den absoluta toppen.

Om klubbens stora kontraktsbråk påverkat laget negativt var inget tränaren Stefan Lundin ville prata om efter matchen.

- Det vore orättvist mot Örebro att komma med några sådana bortförklaringar, de gjorde en bra match och så ofin vill jag inte vara, menar Lundin, som på nytt valde att bänka anfallaren Gustaf Andersson.

Andersson är tillsammans med norrmannen Jon Inge Höiland och Sebastian Henriksson de spelare som i fredags tackade nej till att förlänga sina kontrakt med klubben.

Medan Blåvitt halkar efter fortsätter Örebro att överraska. Laget ligger på fjärde plats med 25 poäng.

TT