Ilsken tränare sänkte motståndartränare med vattenflaska

Assisterande tränare föll ihop och fick föras iväg i ambulans

SPORTBLADET

BOLLNÄS

Poängförlusten blev för mycket för tränaren i Gävles lag i pojkallsvenskan i fotboll. Han kastade en vattenflaska som träffade tränaren i motståndarlaget Bollnäs så illa att han fick föras till sjukhus i ambulans.

Gävletränaren är nu misstänkt för misshandel.

Det var efter matchen mellan Bollnäs GOIF och Gävle GIK FK som slutade 2-2 som Gävleledaren inte lyckades tygla sitt missnöje över resultatet. Flera minuter efter slutsignalen inträffade intermezzot som slutade med ett sjukhusbesök.

Ledaren kastade iväg den fyllda vattenflaskan mot några motståndarspelare, men flaskan missade de 16-åriga spelarna och träffade motståndarledaren i bakhuvudet.

Bollnäs assisterande tränare föll ihop avsvimmad på gräsplanen. Han fördes med ambulans till sjukhus och där konstaterades att ledaren fått en lättare hjärnskakning. Han kunde lämna sjukhuset efter några timmar - rejält omtumlad och med huvudvärk och en bula i bakhuvudet.

Tränaren från Gävle är nu misstänkt för misshandel.

- Visserligen brukar ledare och föräldrar bete sig illa, men det här var att gå till ytterligheter. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Per-Yngve Wellander vid Bollnäs-polisen till tidningen Ljusnan.

Utöver rättslig påföljd kan tränaren även räkna med bestraffning från Gästriklands fotbollförbund, som administrerar den aktuella serien.

TT