Makalös Sundsvallsspurt sänkte Halmstad

Tre mål sista kvarten

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Uträknade till nio - då reste sig Sundsvall och chockade Halmstads BK med en makalös spurt som vände en hotande förlust 1-2 till seger med 3-2 (0-1).

- Jag har aldrig varit med om en liknande vändning. Det var helt sagolikt - och det var ju två drömmål som gav oss segern, jublade Sundsvallstränaren Per Joar Hansen.

HBK-tränaren Jonas Thern var bara två minuter från sitt lags första seger på bortaplan då GIF slog till.

- Fruktansvärt bittert. Vi hade ju en till synes kassaskåpssäker seger på gång, då vi helt onödigt bjöd in Sundsvall i matchen. Faktum är att vi föll på egna misstag, sade Jonas Thern bedrövad.

Halmstad sjunker allt djupare ned i bottenträsket samtidigt som en av de tippade räddningsplankorna GIF Sundsvall ryckte till sig ett åtta poängs stort försprång.

Halmstad spelade ut Sundsvall efter konstens alla regler i matchupptakten. Pascal Simpson hade lekstuga i Sundsvallsförsvaret och kunde nicka in en stolpretur på sitt eget skott i den sjunde minuten.

När Halmstads Mikael Nilsson smekte in 2-0 otagbart vid stolpen i den 69:e minuten så såg Sundsvall ut som ett slaget lag.

Men norrlänningarna gav inte upp, utan plockade fram sin berömda kampmoral.

Makalös vändning

Inhopparen Jon Eriksson reducerade till 1-2 i en chans som dök upp ur tomma intet efter stor passivitet i HBK-försvaret i den 76:e minuten.

Men när backen Kalle Ståhl dundrade bollen över mål från tre meters håll med fem minuter kvar av matchen såg det ut att vara Sundsvalls sista kvitteringschans.

Men så kom den makalösa vändningen:

Proffsförstärkning

Efter den makalösa vändningen klättrar Sundsvall i tabellen. Dessutom är en offensiv förstärkning på gång. Norrmanen Tom Kåre Staurvik, 32-årig som kommer från proffsspel i Kina. Han har även spelat i Holländska ligan.

- Tom Kåre är en skicklig offensiv bollhållare. Precis den speltyp som kan tillföra en hel del i vårt lag, säger Per Joar Hansen, som sett Staurvik agera i de norska elitlagen Bodö-Glimt och Rosenborg.

Får Sundsvall klart med alla papper kan Staurvik debutera på lördag i hemmamötet med Landskrona.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM