Christian Olsson hyllad i Göteborg

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Med ett leende som glittrade i kapp med guldmedaljen runt hans hals landade Europamästaren i tresteg i Göteborg på måndagen.

- Jag känner mig ganska fräsch i kroppen men trött i huvudet, sade Christian Olsson till TT:s utsända i utrikeshallen på Landvetter.

Ett 70-tal personer hade samlats på flygplatsen för att hylla trestegskungen. Huvudpersonen själv såg något förlägen ut där han stod överbelamrad med blommor och med autografjagande barn flockandes runt de berömda fågelbenen.

- Jag tar det där med fågelben med jämnmod, jag förstår varför jag fått smeknamnet, sade Christian Olsson.

Dagarna efter EM-segern har varit fyllda av intervjuer med utländsk och svensk press, något som tagit en del på guldmedaljörens krafter.

Men någon vila blir det inte för Christian Olsson som befinner sig mitt i tävlingssäsongen. Redan på måndagskvällen bär det av till Malmö för nya tävlingar. Och därefter väntar Bryssel, Berlin, Paris...

- Vila blir det först efter den tredje helgen i september, meddelade Christian Olssons tränare Yannick Tregaro som också han såg trött men glad ut.

Folkets jubel

Med poliseskort, sittandes i den lokala biltillverkarens allra senaste jeep, bar det sedan iväg i kortege till ett småregnigt Göteborg för att ta emot folkets jubel på Kungstorget.

Omkring 3 000 personer hade samlats för att hylla guldmedaljören. Leif ''Loket'' Olsson höll i trådarna medan gratulanterna på scen avlöste varandra.

''Underbart''

Kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson (s), representanter från Friidrottsförbundet och ÖIS friidrottsavdelning som ''fostrat'' Christian, samt arrangörerna av nästa EM, som går i Göteborg 2006, överlämnade gåvor och blommor.

När ''Loket'' frågade hur Christian kände sig så sken han upp och skakade på huvudet.

- Vad tror du, här står jag inför en massa svenskar, jag har vunnit ett EM-guld och spöat min värste konkurrent. Klart det känns underbart, sade en leende Christian Olsson.

Lena Gunnarsson/TT