Först sänkte han Blåvitt i kvalet till Uefa-cupen

- nu vill han spela för klubben

SPORTBLADET

IFK Göteborg har det tungt just nu med flera spelare på väg att lämna klubben - men här är i varje fall en spelare som gärna spelar i Blåvitt: Zimbru Chisinaus anfallare Viorel Frunze, som gjorde två mål mot IFK i Uefa-cupen i torsdags.

- Jag har hört att det är vissa spelare som vill lämna Göteborg för att det inte är nöjda med sina kontrakt. Det tycker jag verkar konstigt. Det är faktiskt så att pengar inte är det viktigaste här i livet och jag vill spela fotboll där jag trivs, säger han.

- Jag skulle gärna kunna tänka mig att spela för Göteborg.

Den 23-årige anfallaren har hört mycket om Göteborg och lagets framfärd i Europa under 80-talet men fick se ett helt annat lag i torsdags. Frunze avgjorde matchen med ett långskott från nästan halva planen.

- Göteborg har fina traditioner men som tur var för oss så hjälper inte det i modern fotboll. Vi behövde inte vara rädda för dem och det såg ut som om de underskattade oss.

- Men jag tror också att det blir svårare för oss när vi spelar i Sverige, lägger han till.

En spelare i toppdivisionen i Moldavien tjänar runt 9 000- 10 000 kronor i månaden före skatt. Jon Inge Höiland, Sebastian Henriksson och Gustaf Andersson har tackat nej till Blåvitts kontraktsförslag.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM