Båda lagen nöjda med oavgjort

Norrköping och AIK spelade 1–1 inför storpublik

SPORTBLADET

NORRKÖPING (TT)

Två vackra mål, trevligt spel och spänning in i det sista.

Årets största publik, 16 047, på Idrottsparken trivdes ypperligt i solskenet. 1-1 (0-0) mellan IFK Norrköping och AIK var ett rättvist resultat som båda lagen var förhållandevis nöjda med.

Både hemmalaget IFK Norrköping och gästerna från Solna, AIK, vann i den senaste allsvenska omgången och båda lagen visade upp fint spel på söndagen. Spelmässigt var det, enligt många, säsongens bästa match på arenan i Norrköping.

IFK-tränaren Håkan Ericson höll med:

- I det stora hela gjorde vi en väldigt bra match.

Pär Millqvist, AIK:s assisterande tränare, var också förhållandevis nöjd med sitt gulsvarta lag.

- Visserligen började vi inte bra, men så småningom ökade vi tempot. Med lite mer kyla i de avgörande lägena hade vi kanske kunnat vunnit matchen i slutet, sade Millqvist.

Missar av Andersson

Andreas Andersson var som vanligt pigg och farlig på topp. Han hade två jättelägen att ge bortalaget ledningen i den första halvleken, men sköt på målvakten Balazs Raboczki första gången och precis utanför vid andra tillfället.

- Andreas bör sätta någon av de chanserna. Mål där och jag tror att matchbilden hade kunnat blivit en annan, funderade Millqvist.

Inte heller hemmalaget saknade chanser, men förra omgångens succédebutant, finske Antti Sumiala, hade inte samma flyt den här kvällen. Som helhet var IFK Norrköping det bästa laget före paus medan AIK tog över något under de avslutande 45 minuterna.

Drömträff

IFK tog ändå ledningen i den 57:e minuten. Mittbacken Patrik Kieback fick till en drömträff från närmare 30 meter. Bollen tog på AIK-mittfältaren Stefan Ishizaki, ändrade riktning och överrumplade helt en flaxande Daniel Andersson i bortamålet.

Kvitteringen en dryg kvart senare var lika vacker. Ett par smånätta passningar inom laget friställde Daniel Hoch i straffområdet. Hoch skickade bollen rakt upp i nättaket, till bortaklackens stora glädje.

Fler mål blev det inte och båda lagen kunde lämna Idrottsparken ganska nöjda. Resultatet var helt rättvist.

- Vi visade bra mod och hade ingen respekt för AIK. Jag är mycket nöjd med vår defensiv hela matchen men jag hade hoppats på något fler klara möjligheter i den andra halvleken, sade IFK-tränaren Håkan Ericson i en summering.

AIK drabbades av två tunga avbräck inför nästa omgång. Laget får klara sig utan Daniel Hoch och Daniel Tjernström, som båda är avstängda, i den svåra matchen mot topplaget Örgryte om en vecka.

TT