Helsingborg avgjorde på slutet

Nicklobb gav tre poäng mot Örebro

SPORTBLADET

HELSINGBORG (TT)

Helsingborgs Mattias Lindström trivs bra mot Örebro.

Tack vare Lindströms nicklobb fem minuter före slut kunde Helsingborg vinna med 2-1 mot topplaget Örebro.

- Det brukar gå bra för mig mot Örebro. Förra året gjorde jag två mål mot dom borta och ett hemma, säger Mattias Lindström.

Målet var Lindströms första för året men det hade kunnat bli dubbelt upp.

Efter sju minuter fick han ett utmärkt läge i Örebros straffområde, drog till med vristen sju meter från mål men Örebros målvakt Peter Westman reflexräddade.

- Jag fick den lite för lågt, skulle skjutit en halvmeter högre, säger Lindström.

Örebro hade chansen att knappa in på tätlagen Malmö och Örgryte men får det inte alls att stämma på bortaplan.

Laget har hittills bara vunnit en match utanför Eyravallen (Kalmar, 1-0).

Passiva

- Vi blir passiva och ängsliga på bortaplan. Vi springer inte alls lika mycket som hemma och fotboll går ut på att springa mycket, säger Örebros tränare Mats Jingblad.

Örebro hade svårt att skapade de riktigt heta målchanserna. Enda vassa möjligheten i första halvlek hade Johan Wallinder. Hans skott träffade ribban efter att Helsingborgsmålvakten Fredrik Larsson tappat ett inlägg.

Helsingborg skapade utan att för den skull spela en bländande fotboll.

Lagets bäste spelare, Alvaro Santos, gav Helsingborg ledningen på nick i 70:e minuten. Den ledningen var väl motiverad.

Sedan borde Helsingborg avgjort matchen när man kom i ett tre mot en-läge. Men man missade och i stället ställde Örebro om blixtsnabbt och inhopparen Jon Lundblad skruvade elegant in kvitteringen.

Skakiga

- När vi kvitterade såg Helsingborg skakiga ut men så går vi bort oss totalt och släpper till deras segermål. Jag är så klart väldigt besviken, säger Jingblad.

Segermålet kom till väl lättvindligt. Örebroförsvaret var passivt och Mattias Lindström kunde nicklobba in Christian Järdlers frispark från halva plan.

- Moraliskt betyder det mycket att vinna en match på slutet men det blev onödigt nervöst. Ett Helsingborg i storform hade avgjort den här matchen tidigare, säger Helsingborgs tränare Sören Cratz.

Cratz var mycket nöjd med nye mittbacken Kenneth Rasmussen från Bröndby. Där har Helsingborg gjort ett bra köp.

Mittfältaren Jesper Jansson tillhörde också de bästa i Helsingborg. Tyvärr drog Jansson på sig en varning och är avstängd i nästa match.

TT