- Jag vill inte prata om landslaget i dag

SPORTBLADET

Återkomsten efter två års skadeproblem var framgångsrik.

Jesper Blomqvist, 28, gjorde comeback i landslaget - men petades till VM.

Nu kan Blågult vara ett avslutat kapitel för det blivande Middlesbroughproffset.

- Jag vill inte prata om landslaget just nu, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
LADDAD Jesper Blomqvist har tröttnat på att bo på hotell, men ser fram emot en ny säsong i Premier League. Nästa vecka skriver han på för Middlesbrough - och kan ta ett steg mot spel i landslaget. "Det är inget som är aktuellt just nu", säger han.

1. Vad är senaste nytt med din proffskarriär?

- Haha, ja det kan man fråga sig, säger Jesper Blomqvist med ett skratt. Men jag tror och hoppas att allt är på väg att ordna sig. Jag har börjat träna lite lätt med Middlesbrough igen och i början av nästa vecka ska jag gå göra en läkarkontroll.

2. Vad är det egentligen som har strulat?

- Jag började träna med Middlesbrough i slutet av juli. Ganska snabbt kom vi överens om ett kontrakt. Jag åkte med på träningslägret till Österrike och fick en smäll på ledbandet i höger knä mot Udinese. Jag förstår att klubben ville vänta då och se att jag blev bra. Nu tränar jag igen.

3. När skriver du under kontraktet?

- Efter läkarkontrollen i nästa vecka om allt är som det ska. Jag tror inte att det ska vara några problem, men samtidigt är jag så pass luttrad att jag inte vill ta något för givet. Vi är överens om detaljerna i ett ettårskontrakt.

4. Varför blev det Middlesbrough?

- Klubbens manager, Steve McClaren, som var hos United när jag spelade där, kontaktade mig redan i våras när jag spelade med Everton. Då siktade jag på en fortsättning med Everton. När det inte blev så kändes Middlesbroughs intresse mest seriöst. Men det fanns ytterligare ett par klubbar som var intresserade.

5. Var det någonsin aktuellt att återvända till allsvenskan?

- Inget var uteslutet. Också jag har märkt att det har blivit tuffare för oss spelare att få kontrakt. Skillnaden märks bara från förra året när jag lämnade United till i våras när jag inte fick fortsatt kontrakt med Everton. Klubbarna har inte lika mycket pengar längre.

- Det var tre, fyra allsvenska klubbar som hörde av sig, men jag gjorde tidigt klart att jag helst ville fortsätta i England och Premier League.

6. Följer du allsvenskan något?

- Det har varit dåligt med det. Jag har bott på ett hotell utanför Middlesbrough länge nu och har inte haft tillgång till dator och internet.

7. Lite trött på hotellivet kanske...?

- Jo, då. Jag har faktiskt varit och tittat på ett hus. Men jag har inte hunnit titta på stan något än... Både hotellet och huset är nära träningsanläggningen, som är väldigt modern och fin.

8. Vilket lag vinner Champions League?

- Mitt hjärta klappar för Manchester United, men ska jag svara ärligt säger jag Arsenal. Det är laget som har imponerat mest på försäsongen.

9. Du blev väldigt besviken i våras när du inte var aktuell för VM-truppen...

-...ja.

10. Hur känns det nu?

- Det är väl inget som jag vill hålla på och älta direkt.

11. Är du fortfarande intresserad av landslaget?

- Nja, jag vet inte, jag har inte...äsch, jag lämnar det. Jag vill inte kommentera det i dag. Det är inget som är aktuellt just nu.

12. Har du pratat med Lasse Lagerbäck eller Tommy Söderberg om landslaget efter att VM-truppen presenterades?

- Nej.

Snabbfakta/Jesper Blomqvist

Michael Wagner