Heta känslor – på presskonferensen

Jingblad och Walker oense om det mesta

SPORTBLADET

ÖREBRO (TT)

Det rådde delade meningar på Eyravallen sedan Örebro och GIF Sundsvall spelat 2-2 (1-1) i den allsvenska fotbollen på måndagskvällen.

På presskonferensen efter matchen rök lagens båda tränare ihop.

- Sluta tjafsa, väste Örebros Mats Jingblad.

- Visa lite respekt, kontrade en uppenbart irriterad Patrick Walker i Sundsvall.

Det var när Walker klagade över att domaren blundade för ruff strax före Örebros kvitteringsmål som Jingblad ilsknade till.

- Sluta tjafsa Patrick, det där är bara trams. Det var ju exakt likadant vid ert 1-1-mål i första halvlek, avbröt Örebro-tränaren syrligt.

Något som definitivt inte uppskattades av Walker.

- Visa lite respekt, jag avbryter inte dig när du pratar, dundrade irländaren som under uppmärksammade former lämnade jobbet som tipselittränare i just ÖSK så sent som i januari 2001.

Inte rättvist

Vidare hade de båda tränarkollegorna helt olika uppfattningar om huruvida 2-2 var ett rättvist resultat eller inte.

- Självklart är jag besviken när vi är så pass överlägsna. Att vi har ett bollinnehav på 58-42 i båda halvlekarna säger väl det mesta om vilket lag som förde matchen, ansåg Jingblad.

- Tar vi bara vara på de chanser som vi skapar så vinner vi den här matchen, tyckte Walker.

Vem hade rätt då?

Ja, förmodligen ligger sanningen inte helt oväntat någonstans mitt i mellan. Hemmalaget inledde åtminstone klart vassast och Jon Lundblad kunde nicka in 1-0 redan efter fem minuters spel. Sundsvalls-repliken kom dock snabbt när Mattias Thorsell stal bollen av Örebros vänsterback Mikael Danielson innan han slog ett inlägg som Dennis Östlundh kunde forcera in.

I den andra halvleken var det Sundsvalls tur att få en drömstart. Efter ett långt inkast fick Dennis Östlundh perfekt träff och 2-1-målet satt som en strut i ÖSK-målvakten Peter Westmans nättak.

Östlundh bäst

Men trots två mål så fick Östlundh, planens kanske bäste spelare, inte bli matchhjälte. För sista halvtimmen pressade Örebro tungt ner mot Fredrik Sundfors som gjorde några riktigt svettiga räddningar innan han till slut ändå fick kapitulera. Efter en något tilltrasslad situation kunde kenyanen Paul Oyuga trycka in 2-2 och rädda en poäng till hemmalaget. Faktum är att det var ytterst nära att det till slut blev tre, men Fredrik Janssons nick med tre minuter kvar av ordinarie speltid tog klockrent i ribban.

Därmed missade Örebro chansen att slå nytt klubbrekord. Seger hade inneburit sjunde raka hemma på Eyravallen, det har klubben aldrig lyckats med i allsvenskan. Men Sundsvall är erkänt starkt på bortaplan där man sällan förlorar, det har bara hänt vid ett tillfälle tidigare den här säsongen.

Därför var kanske ett oavgjort resultat inte särskilt oväntat - och totalt sett faktiskt ganska rättvist.

Oavsett vad herrar Jingblad och Walker ansåg.

TT