”Nån gång ska vi också ha marginalerna på vår sida”

Andra raka segern för Halmstad

SPORTBLADET

HALMSTAD (TT) För två veckor sedan fick ett chockat Halmstad se en till synes säker seger och 2-1-ledning i slutminuterna förvandlas till 2-3 på övertid mot GIF Sundsvall.

På måndagen fick laget uppleva känslan att vända 1-2 till 3-2-seger (1-1) i sexpoängsmatchen mot IFK Norrköping på Örjans vall.

Först kvitterade inhopparen Andreas Johansson i slutminuten, sedan avgjorde Pascal Simpson på matchens sista spark.

- I dag var det vår tur. Egentligen gjorde vi ingen större match, men nån gång ska vi också ha marginalerna på vår sida, myser Simpson.

- Men att vinna i dag var ännu viktigare. Förlust och vi hade haft fyra poäng upp till kvalstrecket, påpekar en omtumlad och lättad HBK-tränare, Jonas Thern.

Då hade hemmalaget varit på väg att bli avhängt i den allsvenska bottenstriden sedan två försvarsmisstag förvandlat Sharbel Toumas 1-0 på hörna i den tolfte minuten till 1-2 en bit in i andra halvlek.

Tappade bollen

Först när Mikael Nilsson i första halvlekens slutminut tappat bollen på mitten och Alexander Östlund sedan hittat en omarkerad Antti Sumiala inne i straffområdet till 1-1 (45).

Sedan när Jonas Wallerstedt lämnades ensam i straffområdet på Kristian Bergströms lyftning när hallänningarna var på väg att flytta upp laget till 1-2 (59).

- Vi började väldigt bra, men efter 20 minuter slutade vi spela. Det blev stressat och ängsligt och därför skulle vi nollställa skallarna i pausen. Men ingenting hände och i stället var Norrköping både etta och tvåa på bollen efter paus, säger Thern.

Ingenting tydde heller på en vändning, där Halmstad desperat lyfte in höjdbollar på Pascal Simpson utan resultat.

Inte förrän i den 89:e minuten när inhopparen Andreas Johansson nickade in 2-2 på Tommy Jönssons högerhörna.

- Det kändes som om vi hade matchen i vår hand. Men tyvärr tvingades jag till ett sent byte i backlinjen, vilket bidrog till några individuella misstag som avgjorde matchen, suckar IFK-tränaren Håkan Ericson.

''Som ett knytnävsslag''

För inte nog med den nog så viktiga 2-2-kvitteringen.

I den tredje övertidsminuten när domaren Lars Kratz, Rättvik tittade på klockan, hittade Mattias Thylander Pascal Simpson med en lång boll som ''Pagge'' vinklade in förbi en grundlurad Balazs Rabocki.

- En fantastisk boll av ''Thylle'' som skruvade sig runt deras försvarslinje. Jag försökte vänta ut målvakten och när han täckte upp den närmaste stolpen försökte jag få bollen vid den bortre, säger Simpson som fick se bollen långsamt rulla över mållinjen.

- Jag vet hur det kändes efter Sundsvallsmatchen - som ett knytnävsslag, säger Jonas Thern vars Halmstad efter andra raka segern passerade IFK Norrköping i bottenstriden.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM