”Jag tycker det var ett förhastat beslut”

Sören Cratz ledsen och besviken på HIF

SPORTBLADET

HELSINGBORG

Ärevarvet på Söderstadion fick styrelsen att bestämma sig.

Sparkade Sören Cratz är besviken på Helsingborgs beslut - men inte bitter.

- Så här i efterhand förstår jag att jag skulle nöjt mig med att gått ut och viftat med handen, säger Cratz till Helsingborgs Dagblad.

Sören Cratz ledde som vanligt HIF-träningen på torsdagseftermiddagen - en halvtimme efter det att det jobbet var avklarat fick per telefon beskedet att han fått sparken.

- Jag är inte bitter på HIF, men jag är väldigt ledsen och besviken. Jag hade inte det här på känn. Jag har gjort allt vad jag kunnat och kan se mig i spegeln. Jag har jobbat stenhårt, kommit väl förberedd till träningarna och inte lämnat något åt slumpen.

- Jag hade inte fått några indikationer på att det var aktuellt att sparka mig. Det är för tidigt att göra bokslut efter 17 omgångar och vi har nu precis lika många poäng som i fjol. Jag tycker det var ett förhastat beslut.

"Svår situation"

Cratz tog förstås beslutet hårt, men visade ingen bitterhet gentemot HIF. Han insåg att ärevarvet på Söderstadion inte skulle vara populärt i Skåne.

- Det var en svår situation för mig då en vaktmästare kom och sa att 10 000 åskådare väntade utanför, säger han till HD.

Sören Cratz har en gedigen tränarbakgrund. Han började karriären inom toppfotbollen som assisterande tränare i IFK Norrköping 1984 och har 16,5 års allsvensk erfarenhet efter sju år i Norrköping, fem i Degerfors, två i Trelleborg och 2,5 i Hammarby.

Fått gå förr

Detta är andra gången Cratz får sparken - tredje om man räknar med att Hammarby valde att inte förlänga kontraktet efter fjolårets SM-guld. Första gången var i finländska Vasa år 2000.

Cratz största merit är självfallet SM-guldet med Hammarby i fjol. Nu står han utan jobb, men vill ha ett nytt så snabbt som möjligt:

- Fotboll är det enda jag kan någorlunda, säger han. Jag brinner för det här, men det är aldrig bra att få sparken. Men dyker det upp ett vettigt anbud slår jag till, jag kan inte gå arbetslös speciellt länge.

Cratz kommer att få betalt av Helsingborg tills han hittar ett nytt tränaruppdrag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM