Ronaldo klar för Real Madrid

Fernando Crespo till Inter

SPORTBLADET

MADRID

Ni har hört den förut.

Men nu s k a Ronaldo vara klar för Real Madrid.

Inter får 20 miljoner euro, cirka 185 miljoner kronor, för sin brasilianske skyttekung. Dessutom får Inter Reals anfallare Fernando Morientes, som värderas till 280 miljoner, samt ytterligare en spelare i december som värderas till cirka 90 miljoner kronor.

Inters president Massimo Moratti väljer dock att omgående sälja Morientes till Barcelona och enligt spansk media är klubbarna nära en lösning.

Pengarna för Morientes kommer Inter att använda för att köpa loss argentinske anfallsstjärnan Fernando Crespo från skuldtyngda Lazio. Skulderna beräknas till cirka 1,2 miljader kronor. På lördagen sälde Romlaget sin stjärnback Alessandro Nesta till Milan för omkring 300 miljoner kronor.

Crespo lämnade på lördagen Rom för att flyga till Milano och förhandla om ett kontrakt med Inter. Och enligt Inters hemsida ska en registrering av Crespo redan vara inskickad till den italienska fotbollsligan (Lega Calcio).

Nyheten om att Ronaldo skrivit på för de Champions League-mästarna togs emot med stor glädje i spelartruppen.

- Jag har hoppats hela sommaren att han skulle komma till oss och jag glädjer mig mycket till nyheten, sade Roberto Carlos, som tillsammans med Ronaldo vann VM-guld i somras med sitt Brasilien.

Real-fans skyndade genast till Madrids flygplats för att ta emot Ronaldo.

- Tänk dig att se Ronaldo tillsammans med Raul, Figo och Zidane, sade en av de glada fansen.

Real Madrid möter Espanyol i den första omgången.

TT-AFP-DPA