Norrköpings Humle och Dumle slog till

Nick Bosevski: Jag och Antti Sumiala tänker lika

SPORTBLADET

HELSINGBORG

Norrköpings tränare kallar sina nya anfallsstjärnor Antti Sumiala och Nick Bosevski för Humle och Dumle.

- Dom har funnit varandra både på och vid sidan av planen, säger Håkan Ericson.

Två nyblivna kompisar ser ut att bli Norrköpings räddning i allsvenskan.

Humle och Dumle var för de som inte minns ett rätt fånigt barnprogram i tv:s svartvita barndom med två figurer som bodde i kapten Bäckdahls skafferi. Ansikten målade på skådespelares hakor visades med upp-och nedvänd bild så att munnarna fick Bert Karlssonstuk och allt man snackade om var hur mycket korv man skulle äta. Norrköpings Humle och Dumle frossar i mål i stället.

- Det ger kanske en känsla av tur men det är inga tillfälligheter att de har den träffbild som de visade mot Helsingborg. De har en jäkla precision både i och runt straffområdet, säger Håkan Ericson.

Högeffektiva

Nick Bosevski fick två lägen och gjorde två mål.

Antti Sumiala hade en riktigt bra chans. Den satte han.

- I spelet ute på planen är de sällan med men så fort de kommer in i straffområdet kan de skapa chanser ur ingenting, säger IFK-tränaren.

Nick Bosevski blev lite tursamt helt frispelad av en bakåtspark av Mikael Blomberg.

Friläget utnyttjade australiern iskallt till att bredsida in 2-1 på.

Norrköpings trea var ett rent kompismål. Nick Bosevski slog ett inåtskruvat inlägg med vänsterfoten och Antti Sumiala mötte perfekt med pannan.

- Vi har väldigt lätt för att hitta varandra. Antagligen för att vi tänker likadant i alla situationer, säger Nick Bosevski.

En misslyckad rensning av Christian Järdler bäddade för Bosevskis skottläge två minuter före paus. Från cirka 18 meter pricksköt han in 4-1 och punkterade matchen.

Tre chanser - tre mål.

Antti Sumiala och Nick Bosevski har kommit flygande som räddande änglar den här hösten. Båda har kontrakt säsongen ut och från början har det inte varit tal om annat än ett tillfälligt inhopp.

Nu har Norrköping plötsligt fått hopp om att kunna behålla sina fynd.

- Båda har precis blivit singlar efter att långvariga förhållanden har brutits. Dom trivs ihop och umgås alltid. Det ökar våra möjligheter att kunna få dem att stanna, säger Håkan Ericson.

Stefan Alfelt