Örebro räddade spänningen i allsvenskan

Kvitterade mot Malmö i slutminuterna

SPORTBLADET

ÖREBRO (TT)

Malmö FF hade kopplat greppet i toppstriden och om SM-bucklan.

Det trodde elva Malmö-spelare - men inte en inhoppare från Örebro.

Herish Kuhis kvittering till 2-2 i 88:e minuten räddade en poäng till hemmalaget och fortsatt spänning i toppstriden.

Det var den mest oväntade matchhjälten av dem alla. Han som mest fått göra korta inhopp under säsongen och aldrig tidigare gjort mål i allsvenskan räddade en poäng för Örebro men framförallt, knyckte två poäng från Malmö FF.

- Att han har målsinnet visste vi men Herish har saknat fysiken. Därför har han stått lite i skuggan av våra andra anfallare och fått vänta på sin chans, säger Örebros tränare Mats Jingblad.

Men när 21-åringen fick chansen tog han den på bästa sätt.

Med två minuter kvar av matchen fick Örebro hörna. En nickskarv från Einar Brekkan nådde inhopparen Kuhi som kunde peta in kvitteringsmålet 2-2.

''För jävligt''

- Det är för jävligt, vi hade greppet om matchen. Men tappade koncentrationen och markeringen för ett par sekunder. Det räcker tyvärr, säger Malmö FF:s målvakt Mattias Asper.

För honom blev kvällen i Örebro nattsvart. Det handlade inte bara om en tappad seger utan också en förlorad landslagsplats. Tidigare under dagen hade förbundskaptensparet Lars Lagerbäck/Tommy Söderberg meddelat att Asper är petad ur landslagstruppen till EM-kvalmatchen mot Ungern.

- Ja, jag fick veta det nu efter matchen. Det är klart att det känns trist och förvånande, men förlusten här känns ännu värre.

För oavgjort var en förlust den här gången. I stället för fyra poängs försprång är det nu blott två poäng som skiljer MFF och Djurgården i toppstriden.

Bakom skuggar Örgryte

För allt såg ut att gå enligt planerna. I tisdags hade Örgryte besegrat värsta konkurrenten Djurgården med 4-2.

Målkungen Peter ljeh ordnade två mål i första halvlek, det första efter 13 minuters spel.

Efter en omdiskuterad tröjdragning valde domaren Martin Hansson att blåsa straff. Men Peter ljeh tvekade aldrig. När målvakten Anders Karlsson kastade sig till vänster, lade han straffen till höger för 1-0-ledning.

Högerinlägg

Det dröjde bara tre minuter tills nästa mål. På ett högerinlägg från Erik Johansson nådde ljeh högst med huvudet. Nicken betydde 2-0.

Örebro kunde reducera genom Einar Brekkan i 30:e minuten. Men närmare än så såg Örebro inte ut att komma - tills Herish Kuhi fick kliva in.

- Jag tycker vi kontrollerar matchen väl. Vi är så nära att vi kände smaken av ett försprång i tabellen så ur vår synpunkt är vi besvikna, säger Malmös tränare Tom Prahl.

Närmast väntar nu GIF Sundsvall på bortaplan och en fortsatt toppstrid. Och om det fanns någon tröst för Tom Prahl och hans spelare så var det i så fall Mats Jingblads ord:

- Jag tror att Malmö FF kommer att vinna allsvenskan. De har två toppforwards som är livsfarliga, klarar man Sundsvall, ska det mycket till för att de ska missa guldet.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM