Brottarna ska gräva guld i USA

”En stor chans att slå igenom”

SPORTBLADET

Svensk brottning är populär "over there". Jimmy Samuelsson och Eddy Bengtsson har bjudits in till en stor brottargala i New Orleans i början av november.

- Det här är en stor chans att slå igenom, säger Eddy Bengtsson.

Foto: AP
VM-sjuan 2001 Eddy Bengtsson drar till USA med nyblivne världsmästaren Jimmy Samuelsson.

Den 6:e november går flyget över Atlanten för världsmästaren Jimmy Samuelsson och förra årets VM-sjua Eddy Bengtsson. Det landar i New Orleans dit svenskarna har blivit inbjudna att delta i brottargalan Kurt Angle Classic. I ringen kommer stjärnor från hela världen möta den amerikanska eliten.

- Jag ska utmana både Rulon Gardner som slog Alexander Karelin i OS-finalen i Sydney och världsmästaren Dremiel Byers. Det är roligt att de vill ha lilla (?) mig från Göteborg och att jag får möta två av världens bästa brottare. Går det bra har jag ju en chans att slå igenom, säger Bengtsson.

Jimmy Samuelsson, som tog VM-guld för två veckor sedan i Moskva, är en av huvudattraktionerna. Han kommer möta Kevin Bracken som var sexa i OS och sjua i VM förra året.

Galan kommer sändas i amerikansk tv och brottarna kommer få träffa Muhammad Ali. Något som Eddy Bengtsson ser fram emot.

- Ali är min stora idol och jag har en tatuering med honom på. Han är en vettig man som stod upp för sina åsikter. Det skulle vara en stor ära att få träffa honom.

Johanna Garå