Färjestad visade mästartakter

”Nu spelade vi med insidan av huvudet”

SPORTBLADET

KARLSTAD

Linköping kom till Karlstad för att spela fysisk hockey.

Det fungerade - i en period.

Sen trampade Färjestad gasen i botten och visade lite av de mästartakter laget bjöd hockey-Sverige på ifjol.

- Tidigare har vi åkt runt och skänkt bort poäng. Nu spelade vi med insidan av huvudet, säger FBK-tränaren Bo "Kulon" Lennartsson efter 4-1-segern.

Matchen inleddes i ett rasande tempo. Linköping spelade som väntat en tuff hockey för att inte ge Färjestads skridskostarka forwards för mycket utrymme. Magnus Gästrins ledningspuck mellan benen på Färjestadsmålvakten Mikael Gerdén var inte alls ologisk.

- Claes Eriksson kvittering var viktig för oss. Linköping hade dessförinnan några lägen att öka på ledningen, säger Färjestadstränaren Bo Lennartsson.

I andra perioden ökade Färjestad tempot rejält varpå Linköping fick svårt att hålla sina linjer i spelet.

- Vi kom in i ett spel där vi bytte chanser med varandra. Så kan vi inte spela när vi möter ett sådant skickligt lag som Färjestad. Vi hängde helt enkelt inte med, säger Linköpingstränaren Mats Weiderståhl.

Rhodin tvåmålsskytt

Fjolårets succéman i Färjestad, Thomas Rhodin, satte både 2-1 och 3-1.

FBK-backen har, liksom laget i övrigt, inte visat samma klass som ifjol hittills under säsongen.

I sista perioden bedarrade FBK-offensiven marginellt utan att Linköping var i närheten av att kunna sätta mästarna under press. Ulf Söderströms 4-1 i mitten av perioden var definitivt spiken i kistan.

Kanske var lördagens seger vändningen för Färjestad. När värmlänningarna besegrade Linköping i den sjätte omgången ifjol var det början på den segerrad som slutade med elitserierekord och SM-guld.

Inte blicka bakåt

Färjestadstränaren Bo Lennartsson är inte road av jämförelsen när den kommer upp på tal.

- Jag tycker det snackas för mycket om förra säsongen. Nu fokuserar vi på den här säsongen och försöker att inte titta bakåt.

Linköping visade i första perioden att laget säkerligen är ett lag för slutspel. Mot ett skridskoskickligt lag som Färjestad behöver dock östgötarna ha bättre utdelning på sina öppna chanser om det ska kunna bli några poäng.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM