Modo avgjorde snabbt mot Brynäs

Avgörande målet kom efter 13 sekunder

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Modo gjorde processen kort med Brynäs hemma i Kempehallen.

1-0 redan efter 13 sekunder, 2-0 efter 3.45 och 4-0 efter första perioden.

Resten blev ren defilering, till slut blev det seger 5-0.

Brynästränaren Esko Nokelainen matchade för första gången den här säsongen Johan Asplund i kassen och stackars Asplund hade bara stått i 13 sekunder innan Miroslav Hlinka satte 1-0 med en backhand. Säsongens snabbaste mål i elitserien.

Asplund hann knappt känna på pucken innan det var dags igen, 2-0 efter 3.45, Jan Öberg.

- Jag funderade på att byta målvakt redan då, men det hade varit fel mot "Aspen", sade Esko Nokelainen.

Asplund fick stå kvar första perioden ut och släppa in ytterligare två puckar.

- Ettan får "Aspen" ta på sig, men de övriga tre kan vi inte lasta honom för, sade Brynästränaren.

Asplund hade mycket dålig hjälp av sitt uteförsvar, Modo-spelarna var betydligt mera aggressiva både runt Asplunds och den egna kassen. Trean och fyran kom också efter returer.

Bytte målvakt

Jamie Ram kom in i Brynäs mål efter första perioden, men det var naturligtvis för sent. Han tvingades släppa in 5-0-pucken efter 3.07 och resten blev en lång och rätt trist transportsträcka.

Faktiskt vann Brynäs skotten med 29-28 och var aldrig direkt utspelat. Modos målvakt, den store och lugne Juuso Riksman, var dessutom alldeles utmärkt.

- Jag är glad att det blev den islossning vi hade hoppats på. Vi gjorde en bra match både mål- och spelmässigt, sade Modotränaren Jim Brithén som för första gången den här säsongen matchade tre rena femmor.

Fjärde raka förlusten

Modo är skadedrabbat och materialet har inte riktigt räckt till för att få spets i fyra anfallsformationer. Nu räckte det mer än väl till och exempelvis en sådan som härföraren och forwarden Magnus Wernblom, gjorde sin bästa match för säsongen, nu när han fick ordentligt med istid. Två mål från Wernbloms klubba vidimerar detta.

Annars var Wernblom-kopian Mattias Wennerberg, den urstarke och mycket tuffe 21-åringen än en gång bäste utespelare i Modo. Mål och assist för 21-åringen som med sina fyra mål totalt är bäste målgörare i Modo.

En annan ungdom i Modo, 17-årige backen Tobias Enström går också från klarhet till klarhet.

Juuso Riksman var dock bäst i Modo och som tack för det får han i nästa match lämna över jobbet till Peter Hirsch. Det var förutbestämt av Jim Brithén som låter sina målvakter stå två matcher i stöten.

Brynäs såg tämligen tamt ut och laget kan få en jobbig säsong lördagens förlust var den fjärde raka.

TT