Frölunda tog första bortasegern

Norrena hjälte på straffar

SPORTBLADET

LULEÅ

Frölunda tog sin första bortaseger för säsongen när laget besegrade Luleå med 1-2 i Coop Arena på lördagseftermiddagen.

Straffläggning avgjorde matchen, och Fredrik Norrena blev Göteborgslagets hjälte när han tog Luleås sista straff, slagen av Stefan "Skuggan" Nilsson.

- Vi satte de två första straffarna och då fick de lite press på sig. Det här var viktiga poäng för oss, vi fick inte med oss tre poäng, men det är ändå ett steg framåt för oss, säger Fredrik Norrena.

Fröundas avgörande straff lades av Alexander Steen.

Matchen blev en öppen tillställning utan skärpa, som till stor del avgjordes av målvakterna. Luleås Daniel Henriksson och Fredrik Norrena tillhörde de bästa spelarna för dagen.

Frölunda förde spelet under större delen av matchen, och vann skotten med 33 mot 30 för Luleå.

Fredrik Norrena fick dock en mardrömsöppning, och släppte in det första målet som enkelt gjordes av Luleås Jonas Rönnqvist i 13:e matchminuten.

Fastnade på domaren

Norrena befann sig bakom sitt mål när pucken plötsligt slogs fram till "Rönken" från sarghörnet.

- Jag hade gått bakom målet för att pucken var på väg dit längs sargen, men pucken fastnade på en linjedomare i hörnet och gick till en Luleå-spelare. Det är bedrövligt, och man kan fundera på om såna där mål ska få godkännas, säger Fredrik Norrena.

Två minuter senare kunde Frölunda kvittera till 1-1 genom Peter Ström, snygg framspelad av Jan-Axel Alavaara från en position bakom Luleås målbur.

Under resten av matchen böljade spelet fram och tillbaka med chanser åt båda hållen.

I Frölunda skapade tredjekedjan med Magnus Kahnberg, Joel Lundqvist och Jari Tolsa mest framåt, och i Luleå var anfallarna Magnus Nilsson och Linus Fagemo bra.

Svettig räddning

Fredrik Norrena tvingades till en svettig insats i andra perioden av Linus Fagemo, med ett förflutet i Frölunda. Fagemo var helt fri och fick iväg ett rappt skott mot mål som tvingade finländaren att fläka ut sig raklång på isen för att stoppa pucken.

- Det var ganska lite att göra under långa perioder, men det fick en del frilägen som blev farliga, säger 28-åringen, som kom till Frölunda från TPS Åbo den här säsongen.

Per Vallgårda/TT