Storspelande Liv bärgade poäng för HV

Djurgårdens måltorka fortsätter

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Djurgården gjorde sin bästa match för säsongen. Ändå fick laget inte med sig någon poäng från elitseriemötet med HV71.

Bortalaget vann med 2-1 efter en fenomenal insats av målvakten Stefan Liv.

Djurgården vann skottstatistiken med 39-32, ändå lyckades man bara göra ett mål.

- Vi tackar Stefan Liv för poängen. Han var den enskilt största faktorn till att vi vann matchen, sade HV-tränaren Harald Lückner.

Liv gjorde flera riktigt kvalificerade räddningar genom hela matchen. Några gånger började publiken nästan jubla över mål, men Liv fick fram ett benskydd eller en handske.

- Det var den svettigaste matchen i år, men hellre det än att stå och frysa, sade en nöjd Liv efter matchen.

Båda lagen kom sargade till lördagens match i Globen. HV 71 hade sex ordinarie spelare på skadelistan. För Djurgården handlade det om ett tilltufsat självförtroende, bara en seger vid full tid på de inledande fem matcherna, och 0-6 senast mot Frölunda.

Svårt få in pucken

Det var också hemmalaget som inledde bäst och satte hård press mot HV-kassen. Men Djurgården är ett typiskt lag i motgång. När laget väl spelar bra lyckas man ändå inte få in pucken.

- I det läget som vi befinner oss nu behöver vi ett enkelt mål tidigt i matchen, men det fick vi inte, sade en besviken Niklas Wikegård, tränare i Djurgården.

I stället var det HV som tog ledningen genom Johan Davidsson, mycket fint framspelad av Pasi Määtänen efter nästan exakt halva matchen. Djurgården fortsatte trycka på, men frustrationen började sprida sig bland stockholmarna.

Det krävdes drygt tre minuter av power play i inledningen av sista perioden innan Mattias Trattnig styrde in kvitteringen. Då hade Djurgården inte gjort mål på 112 minuter.

Kontring gav kalldusch

Kallduschen för hemmalaget kom bara fyra minuter senare, när HV kontrade in 1-2 genom Kalle Sahlstedt.

- Vid 1-1 kändes det som om vi skulle vinna och slutresultatet känns orättvist, sade Wikegård.

I slutminuterna duggade det tätt med skott runt Livs kasse, men landslagsmålvakten redde ut stormen.

HV har inlett säsongen strålande och är det enda obesegrade laget vid full tid hittills i år. Laget ligger kvar på andra plats i tabellen, på samma poäng som ledande Timrå, medan Djurgården blir allt mer fast förankrat i botten av tabellen.

Mattias Stetz/TT