Timrås urladdning slog knockout på Mif

Vände 0-2 till 5-2

SPORTBLADET

TIMRÅ

- Det här är nästan för bra för att vara sant!

Timrå-tränaren Kent Johansson ser lycksalig ut när han tittar på resultattavlan - 5-2 till Timrå mot Malmö IF i elitseriehockeyn.

Malmö kontrollerade spelet under de två första perioderna med ett säkert försvarsspel framför den duktige målvakten Andreas Hadelöv - och när Malmös tunga kontraattacker resulterat i två mål - det kunde ha varit fler- såg Malmö ut att gå mot en kassaskåpssäker seger.

Avgörande utvisningar

Men två Malmö-utvisningar i upptakten av tredje perioden gav Timrå chansen att komma in i matchen - och Timrå tog sin chans. Plötsligt stämde allt för Timrå och innan drabbningen var över hade serieledarna vänt 0-2 till 5-2.

- Jag tycker rejält synd om grabbarna, för de jobbade bra, men så drabbades vi av två idiotiska utvisningar och när Andreas Hadelöv dessutom tappade in en puck i målet känns det bittert. Det här var en onödig förlust, summerade Malmö-tränaren Per Bäckman.

Malmö kom till spel utan tre av sina forwards och den tuffa serieupptakten med många matcher och med ett decimerat manskap fick Malmöspelarna att gå på knäna i slutperioden. Mif-spelarna orkade aldrig stå upp mot hemmaspelarnas intensiva offensiv.

- Vi ska inte gräva oss ner i detaljer och känna något missmod. Det är bara att konstatera att sett över hela matchen svarade vi för en hyfsad insats, men i slutperioden gick pucken verkligen Timrås väg, summerade Per Bäckman.

Stort framtidslöfte

Malmös starkaste formation bestod av Mika Hannula, Marcus Thuresson och Franz Nielsen.

Den 18-årige danske landslagsspelaren Franz Nielsen svarade för ett av Mif-målen och en smart framspelning till det andra. Han visade att han är ett av europeisk ishockeys stora framtidsnamn.

- Franz håller verkligen på att växa in i elitseriekostymen, berömde Per Bäckman.

I Timrå var det mer rutinerade krafter som imponerade mest. 34-årige Valerij Krykov som värvats från IFK Helsingfors i finländska ligan fortsätter att vara Timrås nyttigaste spelare - en tvåvägsspelare som gör ett stort jobb i försvarsarbetet, men även har en klubba med i mycket av det bästa som Timrå producerar i sin offensiv,

Niklas Nordgren hade också stor del i Timrås starka vändning i slutperioden.

Ove Byström/TT