Sundsvall vann igen mot Malmö

Ijeh och Skoog skadade

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Skyttekungen Peter Ijeh slogs medvetslös när han i fullt språng ramlade och slog huvudet i marken.

Niklas Skoog fick näsan avslagen och blev dessutom varnad och är avstängd i nästa match.

GIF Sundsvalls robusta försvar gick sannerligen hårt åt Malmös anfallare - och inte nog med det. Sundsvall vann dessutom matchen med 1-0 (1-0).

Malmö verkar rejält sargat inför de tre omgångar som kommer att avgöra guldstriden i fotbollsallsvenskan.

Det såg verkligen illa ut för Ijeh. Han stack i en löpning mot Sundsvallsmålet och fick en lätt knuff i ryggen och tappade balansen. I fullt språng slog MFF:s skyttekung huvudet i marken.

Ijeh tuppade av

- Han tappade medvetandet för en stund. Han ville själv fortsätta att spela när han vilat sig några minuter. Men det kunde vi bara inte gå med på. Han var ju rejält omskakad, säger MFF-tränaren Tom Prahl, som tvingades byte ut sin skadade skyttekung.

Prahl blev rejält uppretad på linjedomaren som han ansåg borde ha sett knuffen som däckade Ijeh och gjort domaren uppmärksam på detta. Prahl var rejält uppretad och vägde inte sina ord på guldvåg. Domaren Lars Kratz, Rättvik, skickade därför upp MFF-tränaren på läktaren.

Även om Peter Ijeh kan repa sig efter smällen och bli spelklar till nästa match så tvingas MFF avvara Ijehs radarpartner i anfallet.

Avstängd med bruten näsa

- Niklas Skoog fick en rejäl tryckare över näsan så att den bröts av. Han kommer att opereras på måndag. Nu drog han även på sig en onödig varning och är så varningsbelastad att han är avstängd i nästa match, konstaterade Tom Prahl.

För andra gången den här säsongen tog GIF Sundsvall full pott mot Malmö FF - och snuvade nu Malmö på viktiga poäng i guldstriden.

- Sundsvall är ett bra lag när de förmår mobilisera sitt aggressiva, tuffa och mycket fysiska spel. I första halvlek förmådde vi inte alls stå emot Sundsvall. Vi lyckades inte skapa en enda riktigt farlig målchans, konstaterade Tom Prahl.

U21-landsman tongivande

I Sundsvall ersatte U21-landslagsmannen Stefan Ålander avstängde backresen Marko Tuomela. Ålander var matchens gigant. Han uppträdde med stort lugn och pondus. Hans tekniska uppspel och förmågan att läsa spelet blev tongivande för hela lagets insats.

På mittfältet var Daniel Näsholm den store bollvinnaren, och målskytten Tommy Bergersen visade sin farlighet när han tråcklade sig igenom ett litet för passivt MFF-försvar - Bergersen avslutade sin dribbling med ett tungt skott som Mattias Asper var helt chanslös på.

Ove Byström/TT