Storseger för Frölunda

Modo hängde med i 10 minuter

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Det krävdes en straff för att Modo skulle göra mål på Fredrik Norrena.

Spelglada Frölunda hade dock inga större problem att göra sex spelmål.

6-1 (2-0, 3-1, 1-0) var en ny säker seger på hemmaplan.

Under matchens tio första minuter hängde Modo med i Frölundas höga tempo och skapade några bra målchanser, men Fredrik Norrena storspelade i målet.

- Det var tur att Fredrik var vaken där, annars kanske matchen fått ett annat utseende, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

Frölunda, som hittills på säsongen haft en del problem i sitt spel i numerärt överläge, fick ordentlig utdelning mot Modo. Tre av de sex målen kom på utvisningar.

- Frölunda spelade ett fruktansvärt bra powerplay. Bra rörelse och snabba passningar. Ändå har vi ett bra boxplay, sade Modos tränare Jim Brithén.

Första målet gjorde Patrik Carnbäck på just en utvisning efter 3.37. Joel Lundqvist ökade på till 2-0 efter 11.09.

- Då kändes det som om ridån gick ner och att matchen var körd, sade Brithén.

Norrena rena väggen

I mitten av den andra perioden ökade Jonas Johnsson på till 3-0 och då kändes det verkligen som om det var över. Men bara minuten senare åkte Frölundas Jan-Axel Alavaara ut för en hakning. Under utvisningen blockerade en av Frölundas utespelare pucken innanför den egna målgården. Domaren Marcus Vinnerborg blåste helt riktigt för straff. Straffen satte Fredrik Warg säkert i nät bakom Fredrik Norrena.

Därefter återkom dock Norrenas säkra spel och han agerade levande vägg de få gånger Modo fick till skott mot honom.

- Inte ens efter straffen kändes det som om vi kom in i matchen.

- Det är nu andra gången på raken som vi förlorar en bortamatch med stora siffror, senast Linköping 1-5. Kanske måste vi ändra våra rutiner så att vi startar matcherna bättre, sade Jim Brithén.

Beröm till Lundqvist

Förutom det egna lagets powerplay berömde Conny Evensson unge Joel Lundqvist som svarade för tre mål.

- Han var en dem som verkligen kom i gång från start i matchen, och det är kul när det lönar sig.

- Vårt nyförvärv från Finland, Kimmo Eronen, var också mycket bra. Hans backspel var lysande och det är inte många misstag den mannen gör.

Frölunda visade återigen att laget blir svårslaget på hemmaplan. På fyra matcher i Scandinavium har man bara släppt in fyra mål. Framåt har det blivit 19.

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM